Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Capello: Terry je nevinen. Kapitánem by měl zůstat

Praha - Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello se pustil do otevřeného sporu s vedením tamní asociace. Nelíbí se mu, že obránce Johna Terryho v pátek sesadila z funkce kapitána národního týmu kvůli jeho údajnému rasismu. Capello věří, že Terry je nevinen a považuje za chybu, že jednatřicetiletý zadák Anglii nepovede s páskou na červnovém mistrovství Evropy. "Rozhodnutí asociace ve mně nevyvolalo souhlasný postoj. Věřil jsem a pořád věřím, Johnu Terrymu by měla páska zůstat," řekl Capello.

Fabio Capello
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Terry je vyšetřován od utkání s Queens Parkem 23. října, které Chelsea prohrála 0:1. Spoluhráč Petra Čecha v něm údajně rasisticky urazil Antona Ferdinanda. Obránce Chelsea však tvrdí, že jde o nedorozumění. S mladším bratrem svého dlouholetého reprezentačního spoluhráče Ria Ferdinanda si prý vyměnili hrubší slova, nikoli však s rasovým podtextem.



Capello o Terryho kauze dlouze mluvil také s šéfem asociace Davidem Bernsteinem a sdělil mu prý svůj názor na věc. "Řekl jsem, že by nikdo neměl být trestán, dokud věc není uzavřena," připomněl Capello, že případem se bude v červenci po evropském šampionátu zabývat také civilní soud.

Italský kouč je rozzlobený, že asociace Terryho potrestala. Plánuje, že s Bernsteinem se sejde v tomto týdnu znovu, aby věc podruhé prodiskutovali. Capello také údajně v sobotu Terrymu telefonoval. Vyslovil mu podporu a ujistil ho, že s ním napevno počítá do nominace pro Euro.

Terry přišel o kapitánskou pásku v reprezentaci už podruhé v kariéře. Poprvé se tak stalo před dvěma lety před světovým šampionátem, když vyšlo najevo, že zadák Chelsea udržoval milostný poměr s manželskou svého někdejšího spoluhráče Wayna Bridge. Předloni to byl sám Capello, kdo Terryho funkce kapitána dočasně zbavil, teď za svým svěřencem stojí.

Terry s Ferdinandem
zdroj: ISIFA
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články