Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Čech: Po remíze se Swansea můžeme zapomenout na titul

Londýn - Český brankář Petr Čech je přesvědčen, že fotbalisté Chelsea můžou po úterní remíze 1:1 na hřišti nováčka anglické ligy Swansea zapomenout na titul. Londýnský klub se teď podle něj musí soustředit na udržení příček zajišťujících účast v Lize mistrů. Chelsea je po remíze, kterou zachránila až v nastavení, na čtvrtém místě tabulky a na vedoucí dvojici manchesterských klubů City a United ztrácí dvanáct bodů. 

Zklamaný Petr Čech
zdroj: AP autor: Lefteris Pitarakis

"Navíc vyhrál i Liverpool, který je hned za námi... Nedá se nic dělat. O titulu už ani nemusíme mluvit, Manchestery tolik bodů nepoztrácejí," uvedl Čech. "Ale rvát se o třetí místo je podle mě stále reálné. Potřebovali bychom však zvládnout nedělní těžký zápas," připomněl český reprezentant blížící se duel s obhájcem titulu Manchesterem United.

Čecha, který při absenci obránce Johna Terryho a záložníka Franka Lamparda nastoupil s kapitánskou páskou, překonal ve 39. minutě bývalý hráč Chelsea Scott Sinclair. "Chytat to nešlo, trefil to parádně," řekl Čech.

Chelsea se sice po přestávce zlepšila, ale převahu nedokázala dlouho využít. Pět minut před koncem navíc londýnský klub přišel po druhé žluté kartě o obránce Ashleyho Colea. "Ale i v oslabení jsme se pořád tlačili dopředu a za snahu jsme byli v nastaveném čase odměněni aspoň vyrovnáním," prohlásil Čech.

Bod hostům zajistil vlastní gól obránce Neila Taylora, který si do branky srazil střelu Josého Bosingwy. "Takže i ten bod nakonec musíme brát. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale tady se nikomu moc dobře nehraje. Vždyť oni v lize doma v sezoně prohráli jen jednou," uvedl Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články