Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slávisté nabírají kondici v Krkonoších a vyhlížejí další posily

Pec pod Sněžkou (Trutnovsko) - Fotbalisté prvoligových klubů prožívají v tomto týdnu nejtvrdší část fyzické přípravy z celého roku a výjimkou nejsou ani slávisté. Červenobílí už za sebou mají více než polovinu kondičního soustředění v Peci pod Sněžkou a hráči si pochvalují, jak rozmanitý trénink jim trenér František Straka v malebném prostředí okolo chaty Bouda Máma ordinuje.

Slávisté v Krkonoších
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Tradiční horský dril v terénu a na běžkách zpestřil hráčům třeba turnaj ve stolním tenise, na který dokonce vypsal týmový "bookmaker" obránce Martin Latka sázkové kurzy. Za stolem se nejvíce dařilo brankáři Kamilu Čontofalskému, v semifinále si na něm vylámal zuby i kouč Straka. "Když mančaft tvrdě pracuje, je potřeba dokázat ho udržet v náladě, aby tam nebyl jen ten dril, ale i zábava," řekl dnes novinářům Straka.

Proto své svěřence, jak má ve zvyku, i na soustředění neustále hecuje. Při jednom z výjezdů na běžkách se popichoval s Latkou. "On mi tam odjel, ale já jsem věděl, že přijde kopec a já si ho krásně vychutnám. Říkal jsem mu, ať jede, že ho stejně doženu, a on že je zvědavý. A pak jsem ho dojel. Když přijde takovýhle hec, hráči ze sebe dostanou ještě víc," líčil.

Trenér Slavie Straka
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Fotbalisté se dostanou i k míči

Vedle běžek slávisté v mokrém sněhu vybíhají kopce a dostanou se i k míči. Na dnešní odpoledne pro ně Straka nachystal fotbálek a rozdělil je do čtyř různých týmů. Brankáři se většinu času připravují pod vedením Martina Vaniaka. "Musím říct, že tréninky jsou fakt výborné. Už dlouho jsem se necítil tak dobře," pochvaloval si Čontofalský.

Straku těší, že jeho svěřenci jdou s kondicí nahoru. Vrásky mu dělají pouze zdravotní problémy některých hráčů. V Peci má k dispozici jen devatenáct hráčů, neboť v Praze musela zůstat pětice marodů Zbyněk Pospěch, Tomáš Frejlach, Štěpán Koreš, Viktor Šimeček a Jan Blažek.

"Věřím, že se k nám co nejdřív zapojí. Nejhůře to vypadá s Korešem, který je po operaci," uvedl Straka. S týmem kvůli studijním povinnostem není ani Václav Prošek, brankář Jan Hanuš si stále hledá nové angažmá.

Slávisté v Krkonoších
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

V Krkonoších má Straka zatím jen dvě nové tváře do útoku Milana Škodu a Jiřího Böhma a věří, že ještě přijdou další posily. "Doufám, že ještě náš tým zkvalitníme na těch pozicích, na kterých potřebujeme. Rád bych jednoho hráče do zálohy a jednoho do obrany," uvedl Straka.

Již několik týdnů Slavia usiluje o ruského středopolaře Niku Pilijeva z CSKA Moskva, k dohodě s ruským klubem ale ještě nedošlo. "Pilijev je rychlostní, dynamický hráč, šikovný na balonu, který by splňoval moji představu," řekl bývalý sparťanský trenér.

V únoru odletí sportovci na Kanárské ostrovy

V hledáčku Pražanů je také Tomáš Mičola, který ve francouzském Brestu převážně vysedává na lavičce. "Zatím jsou to spekulace, nic není vyřešeno. Určitě je to zajímavý hráč, který má kvalitu," uvedl Straka na adresu bývalého záložníka Baníku Ostrava.

Slávistický kouč by chtěl mít případné posily k dispozici do odletu na herní soustředění na Kanárských ostrovech, kam Pražané odcestují začátkem února. "Samozřejmě čím později hráč přijde, tím je to složitější. Byl bych rád, kdyby se naše představy povedly naplnit už třeba v tom příštím týdnu," prohlásil Straka.

O budoucnosti neuvažuji, tvrdí Straka

O tom, zda Straka zůstane ve Slavii i po konci sezony, kdy mu vyprší smlouva, neuvažuje. "Je pravda, že máme určitý termín a budeme o tom určitě mluvit. Do konce března má být jasno, ale já tuhle situaci momentálně neřeším. Soustředím se na to, abych připravil tým a splnil cíl, který všichni chceme," řekl Straka během soustředění.

To, že by o jeho dalším osudu mělo být rozhodnuto ještě v průběhu jarní sezony, ho nijak netrápí, ani to nepovažuje za handicap. "Každý máme svůj limit. Já jsem na tenhle tlak zvyklý, umím s ním pracovat. Každý má právo na to vyhodnocovat, s tím já nic neudělám," řekl. Nejdůležitější bude dle trenéra dostat Slavii na co nejvyšší pozici v tabulce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články