Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Balotellim se to stává, zmírňuje incident hráčů City Mancini

Manchester – Trenér vedoucího týmu anglické Premier league Roberto Mancini označil roztržku hráčů City Maria Balotelliho a Micaha Richardse za "hloupý incident, který rozhodně nebyl důležitý." Italský rebel Balotelli měl při tréninku slovně urazit obránce manchesterského týmu, který si nenechal nic líbit, a mezi oběma hráči došlo ke strkanici. Mancini ale vyvrátil jakékoliv spekulace o špatné náladě v týmu, dle něj nešlo o nic nenormálního. "S Mariem se to prostě stává," řekl pro BBC trenér.

Mario Balotelli
zdroj: isifa/EPA autor: Roger Parker

Balotelli po sérií kontroverzí na trávníku i mimo něj v říjnu oslavil jeden ze svých gólů odhalením trička s nápisem "Proč pořád já?" Odpověď by podle smějícího se Manciniho měl hledat hlavně on sám. "Ptal jsem se ho: proč pořád ty? Odpověděl, že mu nepřihráli míč," vysvětloval italský kouč.

"Byla to ale hloupá událost a o nic nešlo. Za deset minut bylo po problému. Nevidím v tom nic zvláštního, takové věci se v každém sportu čas od času stanou," řekl Mancini, který si na podobné incidenty vzpomíná i ze svých hráčských let. Mario i Micah jsou podle něj nadále dobří přátelé. Richards na Twitteru jeho slova potvrdil a s Balotellim si po tréninku smířlivě podali ruce.

I tak ale Mancini přiznal, že s Balotellim jsou problémy na denním pořádku. Za dobu jeho působení v Mancehsteru City jde už o čtvrtý kontroverzní incident.

Na začátku sezony se Balotellimu podařilo začít požár ve svém domě, když v koupelně s kamarády odpaloval pyrotechniku. Vtipkující Mancini proto upozornil, že "jelikož se blíží vánoční sezona, měl by si Balotelli dát na oheň extra pozor. Radši by vůbec neměl vylézat z hotelu," zasmál se italský trenér.

Pro Manciniho je důležitější se soustředit na nedělní zápas s Arsenalem. Manchester City sice stále okupuje špičku žebříčku anglické ligy, v posledním zápase proti Chelsea ale i kvůli červené kartě pro obránce Clichyho nedokázal udržet vyrovnaný stav a v závěru podlehl týmu Petra Čecha 1:2. Za Arsenal navíc hraje Robin Van Persie, který je dle Manciniho fantastickým hráčem.

"Arsenal hraje momentálně velmi dobře a bude to velice těžký zápas. Speciální strategii ale nechystáme. V zápase s Chelsea jsme hráli proti dalšímu vrcholnému útočníkovi Didieru Drogbovi. Jediné, co na tyto vrcholné týmy zabírá, je ještě více úsilí a snahy," dodal Mancini.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články