Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň se nechce nechat sedřít z kůže. Pro přestup je strop deset milionů

Praha – Viktoria Plzeň si vydělala účastí v Lize mistrů více než 270 milionů korun a kolem ní se už hemží mlsní zájemci, kteří by rádi na výdělku Západočechů také něco získali. Přestupová vyjednávání v domácí lize tak nejsou pro Plzeň vůbec jednoduchá. Maximální částku, kterou jsou ochotni za koupi posily v české soutěži zaplatit, je 10 milionů korun, uvedl majitel Plzně Tomáš Paclík pro deník Sport. Přitom ceny možných nových akvizic šponují majitelé ostatních klubů mnohem výš.

Viktoria si letos kromě více než 270 milionů korun vydělá i prodejem Petra Jiráčka. Lákavými zisky se však nechce chlubit kvůli zimním nákupům. Zájem by měl západočeský klub například o příbramského Tomáše Wágnera. "Tomáše bychom byli ochotni pustit jen v případě nadstandardní nabídky. Ano, dvacet milionů by nás uspokojilo," řekl majitel Příbrami Petr Větrovský deníku Sport.

Takovou nabídku však Paclík rezolutně odmítá. "Wágner nás zajímá. Dvacet milionů jim ale určitě nedáme. S nikým se nebudem přetahovat," prohlásil Paclík.

Tomáš Paclík:

"Budeme nakupovat pořád stejně, jako bychom žádné peníze neměli."

Zdroj Deník Sport

Další fotbalisté, na které by Viktoria mohla mít zálusk, mají podobnou cenu jako příbramský kanonýr. Chladnokrevný mladoboleslavský útočník Jan Chramosta by mohl z klubu odejít odhadem za dvacet milionů. Plzeň zájem o něj však popírá. Jeho spoluhráč Václav Procházka by mohl stát o polovinu méně. Oficiálně se však také o jeho přestupu kluby nedomlouvají. Zatím bezvýsledně vypadá jednání kolem tvořivého olomouckého záložníka Tomáše Hořavy. Sigma se ho nechce vzdát a Plzeň odmítá Hanákům uvolnit adekvátní náhradu. V tomto případě se hovoří o částce 25 milionů korun.

Plzeňští však v žádném případě nechtějí rozhazovat. "Pro mě je pro přestup v rámci české ligy strop deset milionů. Pokud se s námi bude chtít někdo bavit, má to smysl jen do částky deset milionů," zdůraznil Paclík.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články