Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Nedávno ho zatracovali, teď Drobný táhne celý Hamburk

Berlín – Fotbalový brankář Jaroslav Drobný byl začátkem sezony kvůli svým výkonům v bundesligovém Hamburku na odstřel, teď je rázem neotřesitelný. Alespoň ho tak tituloval magazín Kicker. Ten připisuje Drobnému velký podíl na tom, že se jeho tým vyškrábal z posledního místa na třináctou příčku tabulky.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Fanoušci jej zatracovali, hodnocení v médiích také zrovna neoplývala lichotkami. Drobný přesto vydržel a najednou je vše jinak. Výkony stylem nahoru/dolů – i to patří k fotbalu. Drobný se podle Kickeru proměnil z "bezpečnostního rizika" pro svůj tým v "bezpečnostního garanta".

Drobného očividně nerozhodily ani spekulace o příchodu bývalého německého reprezentačního gólmana Reného Adlera do HSV. "Je absolutně vyrovnaný, už nemá vůbec žádné výpadky, chytí každý centr a má skvělé vyzařování," řekl trenér Hamburku Thorsten Fink. Ten si svou brankářskou jedničku nemůže vynachválit stejně jako sportovní manažer Frank Arnesen. "Náš vzestup není jen jeho zásluhou, ale má na něm nezanedbatelný podíl."

Dvaatřicetiletý Drobný hodnotí své výkony bez vzrušení. "Lidé dělají chyby a já jsem prostě na sobě dál pracoval," řekl brankář, s nímž Hamburk v posledních třech zápasech ze čtyř nedostal gól a v lize už sedm duelů v řadě neutrpěl porážku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články