Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Plzeňské fotbalisty mrzí, jak vyhořeli v Příbrami

Příbram - Plzeňští fotbalisté si v letošní sezoně splnili sen a poprvé v historii postoupili do Ligy mistrů, ale slavná soutěž jako by je obírala o koncentraci na ligové zápasy. Západočeši dnes prohráli 1:2 v Příbrami a nechtěně tak potvrdili, že zápasy přicházející bezprostředně po duelech LM pro ně jsou kritické. Plzeň si v Příbrami připsala už čtvrtou porážku v sezoně, každá z nich shodou okolností přišla právě po vystoupení na evropské scéně. Úřadující mistři mají po dnešku na kontě už víc porážek než ze celý loňský ročník.

Po nezdaru v Příbrami proto hosté vypadali nakvašeně, naopak domácí slavili a stvrdili svůj velký letošní vzestup. Plzeňský záložník Petr Jiráček nechápal, jak laxně Viktoria odehrála hlavně první poločas. "Asi jsme si mysleli, že si Příbram dá sama dva góly a my budeme mít zametenou cestu k vítězství. První poločas byl z naší strany naprosto hrozný, je těžké k tomu něco víc říkat," zlobil se cestou ze hřiště reprezentační středopolař. 

Sám ale stejně nechápal, proč Plzeň po zápasech LM v domácí soutěži tak klopýtá. "Víme, že po Lize mistrů se nám nedaří, opakuje se to už poněkolikáté. V kabině jsme si říkali, že si na to dáme pozor a v Příbrami to bylo zase špatné," posteskl si Jiráček.



Podle Jiráčka přišlo plzeňské vzepětí až ve druhém poločase, kdy už hosté museli dotahovat dvoubrankové manko. "A stejně nevím, jestli by bylo zasloužené, kdybychom dnes uhráli i jediný bod," řekl Jiráček.

Kouč Pavel Vrba odmítl spekulovat, zda se absence jednoho z klíčových hráčů na nezdaru podepsala. "Nebudu řešit, jak moc chyběl, nebo ne, ale také je nesmysl svalovat porážku na to, že Pilař nehrál. Prohráli jsme si to vlastní neaktivitou hlavně v prvním poločase. Příbram vyhrála zaslouženě."

Naštvaný sám na sebe byl i obránce Marián Čišovský, jehož kiks Příbrami těsně po poločase usnadnil cestu ke druhé, vítězné brance. "Míč mi odskočil víc, než jsem čekal a brejk domácích už nešlo zastavit. To beru na sebe," uvedl slovenský zadák. Také jeho však zklamalo celkové představení Plzně. "Byli jsme nedůslední, u každého míče byli pomaleji a měli špatný pohyb. Vůbec jsme se nedokázali vyrovnat s příbramskou hrou," litoval Čišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články