Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Poslední Olomouc vyhodila kouče Psotku

Olomouc - Po dnešní dvougólové prohře Olomouce s fotbalisty Hradce Králové končí v týmu Sigmy kouč Zdeněk Psotka. Představenstvo jej nahradilo Augustinem Chromým. Olomouc posedmé za sebou ztratila body a nadále zůstává i vinou bodového odpočtu za korupci poslední v tabulce.

Zdeněk Psotka
zdroj: ČTK autor: Vladislav Galgonek

Psotka si byl vědom důležitosti dnešního utkání v záchranářském boji, proto byl hodně zklamaný. "Nabádali jsme hráče, aby se nebáli hrát v útoku. Ale v úvodu jsme se nedostali do větších šancí. Bohužel jsme nevstřelili první branku, abychom mohli hrát do otevřené obrany," řekl Psotka ještě před svým odvoláním, o němž informovaly webové stránky Sigmy

I přes prohru ocenil však bojovnost svých svěřenců. "Hráči bojovali, nakonec přišly i šance. Nedali jsme je a jsme tedy stále poslední. Hráči jsou v kabině skleslí. Porážka nás bolí," přiznal Psotka.

Nejmladší kouč v lize vedl Olomouc od června 2008, kdy povýšil od mládežnických kategorií. Vysloužil si chválu za ofenzivní hru svého týmu i zařazení mladých hráčů do kádru. Před rokem prodloužil smlouvu až do června 2014. V této sezoně se ale Sigma po letní přestavbě kádru zasekla. Z posledních sedmi zápasů získala jen dva body a i kvůli odpočtu devíti bodů za korupci je v tabulce na posledním místě. Navíc v posledních devíti zápasech nedala více než jeden gól.

Psotka je tak už čtvrtým trenérem letošní sezony, který byl odvolán. Před Psotkou dostal z Viktorie Žižkov padáka Martin Pulpit, z áčka do slávistického béčka Michal Petrouš, Jiří Kotrba přestal trénovat České Budějovice a Karol Marko skončil po prvním kole v Baníku Ostrava.

Psotka má teď otevřené dveře do pražské Sparty. O nyní již bývalém kouči Olomouce se totiž v posledních dnech v kuloárech mluvilo jako o největším kandidátovi na post hlavního trenéra aktuální jedničky ligy. Šéftrenérem by se pak měl stát Jaroslav Hřebík, naopak Jozef Chovanec by se s Martinem Haškem poroučeli. Sparta však tyto spekulace nechtěla komentovat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články