Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta narazí v dohrávce na oblíbeného soupeře

Praha – Před měsícem sparťanské fotbalisty reprezentační přestávka rozhodila a ztratili po ní neporazitelnost. Nyní ale na Letné věří, že naopak navážou na výhru z Olomouce. Sparťané v lize hrají podruhé za sebou na soupeřově půdě, čeká je pražské derby s Bohemians 1905. Pro Spartu není v současnosti lepší ligový soupeř, ve vzájemných zápasech neprohrála devětkrát za sebou a "Klokani" vzpomínají na vítězství už deset let. Utkání sledujte od 18:00 v přímém přenosu na ČT4 a sportživě.cz.

Velmi špatné vzpomínky mají zelenobílí na poslední souboje, v nichž nedokázali vstřelit gól téměř osm hodin. I tentokrát budou Bohemians hledat cestu, jak favorita v Edenu pozlobit. "Spartu sledujeme, víme o jejích kvalitách, určitě jsme ale schopni ji potrápit. Mělo by to být lákadlo pro lidi a byl bych rád, aby nás přišli podpořit a vytvořili skvělou atmosféru, jako třeba na Žižkově," řekl trenér Pavel Medynský.

Hosté sice dvakrát propadli v domácích zápasech, ale na soupeřových hřištích dominují. Venku nedostali gól už 548 minut, osmkrát za sebou vyhráli a poslední prohru zaznamenali v dubnu v Jablonci. U Sparty je však vždy otázkou, jak zvládne odjezd několika reprezentantů.

Na Letné ale doufají, že tentokrát pauzu zvládli. "Na rozdíl od minulé přestávky jsme neměli pryč tolik reprezentantů, navíc se někteří vrátili dříve a vhodný byl také pohárový zápas se Znojmem, díky kterému jsme nevypadli ze zápasového rytmu," uvedl trenér Martin Hašek. Zároveň upozornil na to, jak se soupeř projevoval v úvodu podzimu, kdy patřil k nejlepším týmům soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články