Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Plzeňské fotbalisty čeká rozjeté Slovácko

Uherské Hradiště - Po reprezentační přestávce se v pátek znovu rozjede první fotbalová liga. V předehrávce 10. kola přivítá Slovácko mistrovskou Plzeň a zkusí prodloužit šestizápasovou sérii bez porážky. Západočeši si ale v generálce na středeční duel Ligy mistrů v Barceloně nemohou dovolit další ztrátu, neboť v úvodních devíti kolech nabrali už dvanáctibodové manko na vedoucí Spartu.

Fotbalisté Slovácka
zdroj: ČTK autor: Josef Omelka

Hosty čeká v Uherském Hradišti těžký úkol. Slovácko inkasovalo po Spartě druhý nejnižší počet gólů a v minulém utkání dokázalo uhlídat nejproduktivnější tým ligy Jablonec. Podle plzeňského kouče Pavla Vrby by se však jeho svěřencům mohlo hrát lépe než v minulých dvou kolech proti bránícím Českým Budějovicím a Ostravě, s nimiž favorit jen remizoval. "Pro nás bude jenom dobře, že je Slovácko psychicky v pohodě. Věřím, že to nebude takový zápas jako proti Baníku nebo Budějovicím, kdy jsme dobývali desetičlenný val. Věřím, že Slovácko i kvůli tomu, že má dostatek bodů, bude hrát aktivně. To pro nás bude jen výhoda," řekl Vrba.

Plzeňští se pomalu chystají na středeční svátek na Nou Campu proti Barceloně, ale Vrba věří, že jeho tým na Slovácku nastoupí s maximální koncentrací. Tím spíš, že v úvodu sezony poztrácel už dvanáct bodů a pokud se chce udržet v kontaktu s čelem tabulky, nesmí už dál klopýtat. "Chceme uspět v domácí lize i v Lize mistrů. Hráči jsou profesionálové a věřím, že i oni sami cítí, že jedině vítězství vede k tomu, abychom hráli poháry," dodal Vrba.

Slovácko třikrát za sebou vyhrálo a na vítězné vlně by se chtělo udržet, Plzeň však od května 2006 neporazilo. "Sledovali jsme Plzeň, jakým způsobem se probojovala do Ligy mistrů i její skvělé výkony v této soutěži. I když nemá v lize tolik bodů, kolik zřejmě očekávala, patří k nejatraktivnějším týmům soutěže," řekl kouč Miroslav Soukup.

Oba týmy přivítaly reprezentační pauzu, ve které mohly zapracovat na kondici. Slovácko na odreagování od fotbalu zařadilo do tréninku také cyklistické vyjížďky a florbal. "Naši hráči jsou na utkání patřičně nažhaveni, rádi bychom prodloužili naši úspěšnou sérii bez porážky," dodal Soukup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články