Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Jablonec si na Žižkov věří i bez kanonýra Lafaty

Praha - Vrcholem 8. kola, kterým skončí první polovina podzimní sezony fotbalové ligy, bude pondělní derby Sparta - Slavia. I o víkendu se však bude hrát řada důležitých zápasů, které mohou zamíchat pořadím za vedoucí Spartou i na chvostu tabulky. Do zápasu Jablonce s Žižkovem možná nezasáhne nejlepší ligový střelec David Lafata, který je nemocný, tým chce přesto potvrdit svou gólovou potenci a zvítězit. "Mužstvo si na něj zvyklo a jeho absence by byla ztrátou, ale musíme umět žít i bez něj," věři svým svěřencům jablonecký kouč Komňacký.

Jablonecký útočník David Lafata
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

V posledních šesti soutěžních zápasech Severočechů padlo 35 gólů, přičemž domácí k tomu přispěli v předchozích dvou duelech osmi inkasovanými brankami. A dá se předpokládat, že ofenzivní pojetí neopustí ani proti Žižkovu, jenž potřebuje nastřádat co nejvíce bodů kvůli klidnému přezimování.

Domácí kanonýr Lafata, který nevyšel střelecky naprázdno už v šesti zápasech v řadě, však tentokrát možná bude chybět kvůli viróze. "Lafata měl teplotu, vůbec v týdnu netrénoval, a pokud by nebyl stoprocentně v pořádku, nebudeme u něj nic riskovat," uvedl trenér František Komňacký.

Olomouc se sice už dostala z bodového minusu, v kterém byla po trestu za korupční aféru, ale s jedním bodem je u ligového dna a potřebovala by zabrat, aby potvrdila mnohem vyšší ambice. Jenže na Hanou dorazí rozjeté Teplice se střelcem Mahmutovičem, jenž dal gól ve třech posledních zápasech. "Teplice, to je obrovská zkušenost a sehranost. Kvalita do defenzivy a velmi nepříjemní brejkoví hráči, mezi kterými už po příchodu Keriče nemají jen Mahmutoviče," charakterizoval soupeře olomoucký trenér Zdeněk Psotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na 8. kolo fotbalové ligy

Mladá Boleslav nevstoupila do ligy špatně, ale v posledních třech zápasech nevyhrála a další selhání by mohlo rozhoupat trenérské křeslo Miroslava Koubka, protože pohárové plány by se mohly začít vzdalovat. Kouč ale věří, že jeho svěřenci pochopí důležitost nadcházejícího utkání s Hradcem Králové. "Na hřišti musí být vidět, že jdeme za vítězstvím. Věřím, že si chlapci uvědomují, že před dvěma zápasy venku, které nás čekají, je potřeba domácí utkání vyhrát," řekl Koubek.

Baník se musí obejít bez potrestaného Svěrkoše

Ostrava si už přiznala, že hraje o záchranu, a její hráči slibují, že bojovnost z utkání proti Spartě přenesou i do duelu proti Slovácku. Jenže hráči Baníku už pomalu nevědí, jak výhra chutná - naposledy se jim to podařilo před 11 zápasy v dubnu s Českými Budějovicemi. Navíc potřebují najít střelce: Baník přes šest hodin nedal gól a očekávaný tahoun Svěrkoš bude po vyloučení proti Spartě zápas sledovat jen z tribuny. "Jeho absence je pochopitelně těžká ztráta a sníží to naši nebezpečnost, ale fotbal není jen o jednom hráči," uvedl trenér Pavel Malura. 

Překvapením podzimu je Liberec, který dosud pouze jednou prohrál a v tabulce je nejbližším pronásledovatelem vedoucí Sparty. Tentokrát se představí v Edenu, který bude domácí půdou Bohemians 1905, a Severočeši budou chtít potvrdit, že především venku mají nabito ostrými. Jenže "Klokani" doma už přes rok neinkasovali více než jednou a jejich obrana bývá hodně odolná. "Liberec v současné době hraje výborně, přesto půjdeme do utkání s cílem vyhrát. Věřím, že nám v tom pomůžou i naši fanoušci, kteří byli v Hradci fantastičtí," uvedl trenér Pavel Medynský. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články