Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Hübschman: Ukrajinci nehrají týmově a doplácí na to

Praha - Už sedm let působí v ukrajinské fotbalové lize v Šachtaru Doněck, nyní si Tomáš Hübschman zahraje proti svým spoluhráčům za českou reprezentaci, která v úterý hostí v přípravném utkání Ukrajinu. Připouští, že to pro něj bude zvláštní zápas a jakýsi opožděný dárek k dnešním 30. narozeninám. "Určitě to pro mě bude hodně zvláštní zápas, protože z ukrajinského týmu většinu kluků znám. Sedm z nich jsou dokonce moji spoluhráči ze Šachtaru. Také bude zvláštní, že všem budu rozumět, což na mezinárodní scéně nebývá často," řekl Hübschman.

Trénink fotbalové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Přestože má na straně soupeře hned sedm spoluhráčů, žádné hecování prý neproběhlo. "V Čechách je hecování populární, na Ukrajině je to ale jiné. Tam takové zápasy nikdo neprožívá. Normálně jsme odjeli a řekli si, že se potkáme v Praze," prozradil.

Jeho znalost soupeře trenér reprezentace Michal Bílek ještě nevyužil. Je mu ale k dispozici. "Pokud se trenér zeptá, tak rád informace dám. Při dnešních možnostech ale trenér bude mít soupeře určitě dobře nastudovaného," řekl bývalý hráč Sparty nebo Jablonce.

Ukrajinskou reprezentaci vidí hlavně jako kolektiv silných individualit, který ale nepůsobí jako jeden tým. "Hlavně ti jejich mladší hráči jsou silné individuality, ale jako tým nepůsobí dobrým dojmem. Přivedli si z jednadvacítky hráče jako Konopljanka nebo Jarmolenka, kteří se nebojí hrát, troufnou si na kličku a chodí do zakončení, ale nejsou to týmoví hráči," popsal hru soupeře. "Ale právě tito dva hráči dali v posledním zápase proti Uruguayi oba gól," varoval. 

Nástup mladých hráčů z ukrajinské jednadvacítky by prý mohl udělat v reprezentaci neplechu. "Sám jsem zvědavý, jak se s tím vypořádají. Na jednu stranu se do týmu cpe hodně mladých hráčů z jednadvacítky, ale pak jsou tam i ti starší, kteří chtějí hrát taky. Takže je tam velká konkurence a střet generací. Bude záležet na trenérovi, jak to poskládá," míní Hübschman.

Je však přesvědčen o tom, že Ukrajina bude hrát v obraně na jistotu a nebude se pouštět do komplikované rozehrávky. "Co říkali kluci, tak (trenér Oleg) Blochin nemá rád nějaké hračičky vzadu, takže zezadu to budou hrát jednoduše, hlavně neztratit balon a nemít problém před brankou," uvedl český defenzivní záložník. "Na druhou stranu od nás je tam ale Rakickij, který má rád balon a na stoperu si dovolí hodně," dodal. 

Hübschman o víkendu oslavil třicátiny. Nečekaný dárek by mu mohl dát trenér Bílek, který mu možná na utkání s Ukrajinou svěří kapitánskou pásku. "To nevím, mně nic neříkal. Myslím si, že ale ne. Je tu hodně hráčů, kteří by měli nosit pásku spíš než já."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články