Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Glasgow smutní, obě "staré firmy" skončily už v předkole

Glasgow - S Evropskou ligou se vedle dalších favoritů rozloučily také oba skotské velkokluby. Hráči Rangers vypadli s Mariborem a Celtic se Sionem. Švýcarskému klubu, který ve čtvrtek vyhrál 3:1, však hrozí, že bude ze soutěže vyřazen. Podle Celtiku soupeř k odvetě postavil letní posily navzdory zákazu kupovat hráče.

Utkání Celtic - Rangers
zdroj: EPA autor: Ian Stewart

"Výsledek hodně bolí, ale hráčům nemůžu nic vytknout. Osmasedmdesát minut jsme hráli v oslabení a hráli jsme excelentně," připomněl trenér Celtiku Neil Lennon vyloučení obránce Daniela Majstorovice ve druhé minutě zápasu. "Sion jsme měli vyřadit, ale pokazili jsme si to už v prvním zápase (0:0)," dodal s tím, že nevzdává naděje na postup "u zeleného stolu". "Už minulý týden jsme poslali dopisy a jeden jsme dali i delegátovi. V úterý je slyšení a dozvíme se víc. Pravidla by měla platit stejně pro všechny," prohlásil.

Rangers v odvetě na Ibrox Stadium uhráli remízu 1:1 a Maribor díky domácí výhře 2:1 postoupil. "Když ve dvou zápasech zahodíte tolik šancí, nemůžete čekat, že postoupíte. Ale co se týče nasazení, odhodlání, touhy a bojovnosti tak tam hráči odevzdali všechno," řekl kouč Ally McCoist, jehož tým už v létě vypadl z předkola Ligy mistrů s Malmö. "Jak se říká: Můžete plavat, nebo se utopit. Začneme plavat a zítra jsme zpět," dodal.

V předkole s Tottenhamem vypadl i Heart of Midlothian a skotské kluby budou v posrpnové fázi evropských pohárů chybět poprvé od jejich zavedení v roce 1956. "Nejsme na tom dobře. Ztratili jsme cestu, ale o krizi bych nemluvil, protože to by znamenalo, že s tím nemůžeme nic dělat. A já myslím, že můžeme," řekl výkonný ředitel Skotské fotbalové asociace Stewart Regan.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články