Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Edenu se bude poprvé hrát play-off Ligy mistrů

Praha - Stadion v pražském Edenu ve středu poprvé ve své historii přivítá Ligu mistrů. Hrát tu však nebude některý z vršovických klubů, útočiště před odvetou 4. předkola tu našla mistrovská Plzeň. Té Evropská fotbalová asociace (UEFA) nedovolila hrát domácí utkání play-off o postup do Champions League proti Kodani v rozestavěných Štruncových sadech. A není jisté, zda se tu v případě úspěchu Západočechů nebude na podzim hrát i hlavní fáze prestižní klubové soutěže.

Slavia Praha - stadion v pražském Edenu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Plzeň jde do odvety s náskokem 3:1 ze zápasu v Dánsku a je tak jen krůček od postupu. Do základní skupiny Ligy mistrů se přitom dosud podívala jen obě pražská "S". Dvacetitisícová kapacita vršovického stánku tak zdaleka nemohla uspokojit poptávku po lístcích. Středeční utkání bylo už den po výhře v Kodani prakticky vyprodáno. Ale fanoušci, na které se nedostalo, možná dostanou během podzimu ještě šanci vidět Champions League v Edenu na vlastní oči.

Stále totiž není jasné, jestli Evropská fotbalová asociace povolí Plzni hrát případné zápasy v základní skupině ve Štruncových sadech. Problémem přitom není snížená kapacita kvůli rekonstrukci, ale bezpečnost, na kterou UEFA velmi dbá. Není možná ani varianta, že by první zápas ve skupině hráli Západočeši v Praze a zbylé v Plzni, to předpisy nedovolují. To samé platí i pro Evropskou ligu, kdyby Plzeň odvetu nezvládla.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články