Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pilař: Ani nevím, kdy mi to takhle střílelo

Praha - Plzeňský fotbalista Václav Pilař nadále prokazuje, že jeho nákup z Hradce Králové byl pro českého šampiona dalším mistrovským tahem. Dvěma góly se podílel na sobotní výhře 4:2 na hřišti Dukly, v posledních třech soutěžních zápasech tak skóroval čtyřikrát. Sám si nedokázal vybavit, kdy měl podobnou střeleckou formu.

Václav Pilař
zdroj: ČTK autor: Stanislav Zbyněk

"Ani nevím, kdy mi to takhle střílelo. Možná někdy v mládežnických kategoriích nebo ještě ve druhé lize. Tam jsem pár gólů za sebou dal. Každopádně už teď mám víc gólů než za celou minulou sezonu v Hradci," uvedl Pilař, který loni za Hradec dal tři góly, zatímco v Plzni už má spolu s Ligou mistrů na kontě pět zásahů. "Jsem rád, že mi to střílí a že mohu pomoci týmu k výsledkům," dodal.

Sám se postaral o druhý a čtvrtý zásah Plzně, úvodní gól Petra Jiráčka však prý ani neviděl. "Už jsem běžel k naší brance, protože jsem nečekal, že by z toho něco mohlo být. Pak se otočím a vidím, že se Petr raduje. Prý udělal nějakou chybu gólman, ale opravdu nevím," přiznal.

Výhra na Dukle mu udělala radost i proto, že výsledek pomůže týmu psychicky se připravit na středeční odvetu 4. předkola Ligy mistrů s Kodaní. "Každé vítězství nám pomůže. Kdybychom teď body ztratili, tak bychom měli v lize velkou ztrátu a mohlo by nás to rozhodit," řekl.

Odmítl však to, že by plzeňští hráči přijeli na Duklu s myšlenkami na Kodaň v hlavě. "Nepřijeli jsme to sem jen odchodit a určitě jsme na Kodaň nemysleli. Chtěli jsme tu uspět, proto jsme do toho šli naplno. Možná až když jsme vedli 4:1, tak někdo při soubojích myslel na to, aby se nezranil před Kodaní. Já o tom ale vůbec nepřemýšlel," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články