Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrba: Jsme blízko zázraku, ale ještě není hotovo

Kodaň - Fotbalisté Plzně tuší, že mají na dosah účast v základní skupině Ligy mistrů. Dnešní výhru 3:1 v prvním utkání 4. předkola na půdě FC Kodaň považují za fantastickou věc, ale v čele s trenérem Pavlem Vrbou hned po zápase na stadionu Parken co možná nejvíc tlumili přílišnou euforii. Příští středu v odvetě prý nic nedostanou zadarmo. "Zase do toho budeme muset jít s absolutní pokorou a udělat všechno pro to, aby se ten zázrak podařil," řekl Vrba. Plzeň může být po Spartě a Slavii třetím českým týmem, který se v milionářské soutěži objeví, Vrba však tak daleko nehledí.

Utkání Kodaň - Plzeň
zdroj: AP autor: Thomas Sjorup

"Ano, povedl se nám velice, velice dobrý výsledek, s tím musím být spokojený. Ale abychom všechno dokonali, ještě musíme zvládnout odvetu. Bude to nejdůležitější zápas za tři roky, co v Plzni jsem. Kodaň se jen tak nevzdá, pořád to bude chtít otočit," prohlásil Vrba. "Zatím jsme opravdu ještě nic nedokázali, je to jen poločas. Kodaň nesloží zbraně," přidal se kapitán Pavel Horváth, který se dnes nahrávkami podepsal pod první a třetí gól Západočechů.

Pro Plzeň je prý varováním zkušenost z třetího předkola, kdy v Trondheimu vyhrála 1:0, ale pak v odvetě prohrávala a dlouho se strachovala o postup. "Ano, to pro nás může být varování. Ani tato odveta nebude jednoduchá," opakoval Vrba. "Ale věříme, že budeme připravení a dotáhneme to. Je před námi obrovská šance, kterou by byla škoda zahodit. I když se stávají i horší věci," uvedl Horváth.



Vrba si pochvaloval hlavně výkon svého týmu po změně stran, v němž Plzeň třikrát gólově udeřila. "V první půli jsme se nechali moc zatlačit, ve druhé jsme se výrazně zlepšili směrem dopředu a neztráceli míče zadarmo. Byli jsme mnohem odvážnější. Ukázali jsme, co nás zdobí. Dobře jsme kombinovali ve středu hřiště a měli výbornou koncovku. To byl rozhodující moment zápasu," liboval si Vrba, jehož tým v letošních předkolech vyhrál všech pět zápasů. "Je to víc, než jsme předpokládali. Je dobře i pro celý český fotbal, jak zvedáme koeficient," řekl kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články