Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Jablonec chce v odvetě s Flamurtari stvrdit postup

Jablonec - Slibný náskok 2:0 si přivezli jablonečtí fotbalisté z úvodního duelu druhého předkola Evropské ligy na hřišti albánského týmu Flamurtari Vlora. V dnešní domácí odvetě chtějí druhou výhrou stvrdit očekávaný postup a naladit se na třetí předkolo, ve kterém by už narazili na mnohem silnějšího soupeře - předloňského nizozemského mistra AZ Alkmaar. Zápas začíná ve 20:00 a přímým přenosem ho bude vysílat ČT4 a web Sportživě.cz.

Svým fanouškům mají Severočeši co vracet. Loni v Evropské lize doma vyhořeli s kyperským Apoelem Nikósii, a tak nechtějí nic podcenit. "Dvoubrankové vítězství zvenku je v pohárovém systému pozitivní a dává nám dobré naděje před odvetou. V pohárech se ale stávají různá překvapení, proto se snažíme hráče držet při zemi. Máme ale natolik zkušený a kvalitní kádr, abychom žádnou blamáž nedopustili," uvedl kouč František Komňacký.

"Chceme svým prvním vystoupením na domácím hřišti fanouškům ukázat, že jsme se do toho poháru nedostali náhodou. Chceme hrát svoji hru a co nejdříve rozhodnout, aby soupeř neucítil šanci. Přeci jen jsou jižní nátury, a když zápas ztrácí, jsou nervóznější a mají hlavy dole," podotkl Komňacký.

Druhý celek uplynulého ročníku albánské ligy předloni utrpěl ve stejné fázi soutěže debakl 1:8 na hřišti průměrného skotského Motherwellu, ale letos se venku ukázal v mnohem lepším světle. V prvním předkole poměrně nečekaně zvítězil na půdě Budučnosti Podgorica 3:1. I proto se Jablonečtí mají na pozoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Jablonec - Flamurtari Vlora

Lafata: Jsme jen v poločase

"V žádném případě ještě není rozhodnuto, 2:0 je dobrý výsledek, ale i s Podgoricou překvapili. Dali tam tři góly. Máme to rozehrané dobře, ale je to jen poločas," varoval útočník David Lafata, který si přenesl střeleckou formu z jarní sezony a v Albánii obstaral oba jablonecké góly.

Komňacký očekává, že soupeř vyrukuje s podobnou hrou jako před týdnem, i když vzhledem k výsledku by podle něj mohl hrát útočněji. "Mají svůj herní styl, který určitě nebudou kvůli jednomu výsledku měnit. Jejich největší devízou je rychlost útočníků, na to si musíme dát pozor. Prohrávají o dva góly, takže možná přijedou s aktivnějším přístupem," předpovídal Komňacký, který stále postrádá zraněné Zábojníka, Haurdiče, Krajčíka a Vukoviče. Fit by naopak měl být Beneš, jenž nedohrál nedělní přípravný duel proti Sezimovu Ústí.

Předpokládaná sestava Jablonce:

Špit - Eliáš, Beneš (Štochl), Pavlík, Jablonský - Kopic, Loučka, Piták, Jarolím, Kovařík - Lafata.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články