Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň vkročila do předkola LM rázně, v Jerevanu vyhrála 4:0

Jerevan - Fotbalisté Plzně úspěšně zvládli premiéru v kvalifikaci Ligy mistrů. V úvodním utkání druhého předkola dnes zvítězili na hřišti Pjuniku Jerevan jasně 4:0 a rázně vykročili za postupem do třetího předkola. Český šampion o svém triumfu rozhodl už v prvním poločase dvěma brankami Slováka Bakoše a jednou trefou kapitána Horvátha, v závěru zpečetil skóre Kolář. Odveta je na programu příští úterý.

Plzeňští se v přípravě potýkali s koncovkou, ale v Jerevanu ve svém prvním soutěžním duelu nové sezony udeřili velmi rychle. V sedmé minutě po Kolářově přihrávce zacentroval ze strany Petržela a Bakoš přesnou hlavičkou záhy poprvé překonal domácího gólmana.

Rozdíl mezi českým a arménským mistrem, který je sice pohárově zkušenější, ale ještě nikdy nepřešel druhé předkolo Ligy mistrů, byl od úvodu jasně patrný. Viktoria před poloprázdným hledištěm patnáctitisícového stadionu dobře kombinovala a vytvářela si šance.

Ve dvacáté minutě mohl po Kolářově vysunutí vstřelit druhý gól Bakoš, ale sám před brankářem Israeljanem pouze napálil jeho nohy. O sedm minut později neuspěla proti domácímu gólmanovi ani letní posila Pilař. Zvýšit skóre se českému mistrovi povedlo až o pár sekund později. Domácí stoper zahrál po Petrželově akci ve vápně rukou a kapitán Horváth se z penalty nemýlil. Ještě do poločasu přidali hosté z dalšího pokutového kopu třetí gól. Agilní posilu plzeňských zadních řad Slováka Čišovského srazil Harojan, Horváth tentokrát přenechal exekuci Bakošovi a ten nezaváhal.

Po změně stran Západočeši v třicetistupňovém vedru polevili

Počtvrté brankář Pjuniku Israeljan kapituloval v 73. minutě. Po Horváthově centru se hlavou prosadil Kolář a korunoval vůbec první výhru Plzně v evropských pohárech v historii. Brankáře Pavlíka navíc mohla těšit i vychytaná nula, neboť ho deset minut před koncem zachránila po Malajkanově střele tyč.

Pjunik Jerevan - Viktoria Plzeň 0:4 (0:3)

Branky: 7. a 40. z pen. Bakoš, 28. Horváth z pen., 72. Kolář. Rozhodčí: Lerjeus - Wärnmark, Hallberg (všichni Švéd.). ŽK: H. Hovhannisjan, Edigarjan, Manojan (všichni Pjunik). Diváci: 4 000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články