Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Košťál: Za konec Haška může krach Sazky

Praha - Jedna z někdejších hlavních postav českého fotbalu se rezignaci Ivana Haška na post šéfa Fotbalové asociace podle svých slov pousmál. Bývalý místopředseda tehdejšího Českomoravského fotbalového svazu Vlastimil Košťál tvrdí, že odstoupení čekal každým dnem. "Jeho rezignace mě vůbec nepřekvapila," říká v rozhovoru pro server iDnes.cz s tím, že Hašek skončil kvůli krachu Sazky.

"Přece víme, že Ivan na Sazku převáděl televizní práva, postoupil jí ticketing, zaměstnával její lidi. A Sazka se najednou zhroutila," říká Košťál. Podle něj bylo jasné, že Hašek šel do funkce za podpory Sazky a někdejšího svazového předsedy Františka Chvalovského. "Pak mu nevyšla ani kandidatura do výkonného výboru UEFA, což mu na elánu jistě taky nepřidalo," dodává.

Podle Košťála je Hašek v prvé řadě hlavně trenér. "Jsem přesvědčený, že ho ta funkce svazového šéfa ani nebavila," myslí si. "Navíc se mu nakupila řada problémů k řešení, kauza tří Bohemek, údajná olomoucká korupce, průměrné sportovní výsledky s nejistou perspektivou," dodává. Rezignaci muže, jenž nyní putuje do arabského klubu Al Ahlí, chápe. "Nemám vůči Ivanovi nějaké negativní pocity."

Haškův odchod dávají do souvislosti s pádem Sazky i některá média. "Hašek už nikdy nikomu nevyvrátí, že byl loutkou v rukou dvou mocných impresáriů. Aleš Hušák ale už nekontroluje Sazku a její miliardy," napsaly třeba Hospodářské noviny.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články