Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vlastní gól Liverpoolu v nastavení přinesl Chelsea remízu 1:1

Liverpool - Na hřišti Liverpoolu uhráli fotbalisté Chelsea při úvodním semifinálovém utkání Ligy mistrů šťastnou remízu 1:1 Cesta k vítězství se domácím otevřela po brance Kuijta, jenž těsně před pauzou prostřelil českého gólmana Petra Čecha. O výhru však přišli v páté minutě nastavení, kdy se do vlastní sítě trefil Riise. Hosté si tak vytvořili příznivou pozici do odvety, která se hraje příští středu na Stamford Bridge.

Petr Čech
autor: PAULO DUARTE

Třetí vzájemný semifinálový souboj během posledních čtyř sezon začala aktivněji Chelsea, ale do vážnějších šancí se nedostala. Ve 13. minutě mohl naopak udeřit domácí Kuijt, který dostal krásný míč za obranu a ve skórování mu zabránilo jen včasné vyběhnutí brankáře Čecha.

Na opačné straně těsně nedosáhl na Drogbův střílený centr Joe Cole a stejný hráč neuspěl ani o chvíli později, kdy v dobré pozici špatně trefil dlouhý Lampardův pas. Postupně tak získával mírnou převahu Liverpool. Po půlhodině se podruhé zaskvěl uzdravený Čech, který v Lize mistrů nastoupil po třízápasové pauze. Český gólman výborně zmenšil střelecký úhel a z bezprostřední blízkosti vychytal kanonýra Torrese, kterého za hostující beky pohotově vysunul Gerrard.

Do třetice už ale česká reprezentační jednička kapitulovala. Dvě minuty před pauzou hrubě chyboval před vápnem Lampard, nepovedený oblouček domácího Mascherana doletěl až ke Kuijtovi a ten střelou mezi Čechovy nohy otevřel skóre.

Liverpool, který v dvojzápase proti Chelsea poprvé začínal před vlastními fanoušky, vedoucí gól uklidnil. Do druhé půle vstoupil lépe a "Blues" vůbec ke gólmanu Reinovi nepouštěl. Naopak sám hrozil ze střední vzdálenosti, jako v 52. minutě Xabi Alonso. Ještě nebezpečnější byla o sedm minut později Babelova dělovka, která těsně minula levou tyč.

Hosté se nadechli k větší ofenzivě až po příchodu Kaloua. V 66. minutě měl Reina štěstí, že Ballackova hlavička mířila přímo na něj, o pár sekund později liverpoolský gólman děkoval obraně, že na poslední chvíli zblokovala Maloudovu šanci. Domácím těsný náskok vyhovoval, nikam nespěchali, přesto mohli vedení zvýšit. Stačilo k tomu aby pět minut před koncem Čech nevytáhl další skvělý zákrok, tentokrát proti Gerrardově pokusu z úhlu.

Nečekané vyvrcholení přišlo v nastaveném čase. Nejprve Čech zmařil gólovou šanci Torresovi, hned z protiútoku zacentroval zleva Kalou a střídající Riise si hlavou nešťastně srazil míč do vlastní branky. Chelsea tak k historickému postupu do finále Ligy mistrů stačí v odvetě uhrát bezbrankovou remízu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články