Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Do výkonného výboru ČMFS budou kandidovat i Platil s Hrdličkou

Praha - Do výkonného výboru Českomoravského fotbalového svazu budou na nedělní valné hromadě kandidovat za kluby první a druhé ligy František Hrdlička z Teplic, Miroslav Platil ze Slavie, Josef Lébr z Olomouce, Tomáš Petera z Baníku Ostrava, Tomáš Paclík z Plzně nebo Edvard Huczala z Třince. Na post místopředsedy výkonného výboru za kluby kandiduje Dušan Svoboda ze Sparty. Dnes jejich kandidaturu schválil výkonný výbor na svém zasedání. Vedení fotbalového svazu má pracovat v třináctičlenné sestavě, ta však už delší dobu není kompletní. Bývalý slávistický ředitel Petr Doležal funkci opustil poté, co nastoupil znovu jako zaměstnanec na svazovém sekretariátu, a místopředseda za kluby Miroslav Kříž je od loňska nezvěstný.

Místo něj funkci převzal právě Svoboda ze Sparty, který je také jediným kandidátem na Křížův post. Svoboda už členem výkonného výboru je, proto by se v případě jeho přesunutí na post třetího místopředsedy volili dva členové výkonného výboru za kluby.

Navíc ve výkonném výboru je nadále člen za Čechy Milan Haškovec, ale ten už byl několikrát ostatními členy vyzván, aby sám odstoupil kvůli tomu, že byl před časem pravomocně odsouzen za finanční podvod. Dosud tak neučinil, a tak nedělní valná hromada bude hlasovat o jeho odvolání. Na jeho post by pak kandidovali Josef Tancoš z Mostu a Václav Severýn z Liberce.

"Znovu kandidovat bude i Haškovec, ale pokud bude odvolán, nepředpokládám, že by byl zvolen. Ti samí delegáti by totiž museli během krátké chvíle změnit svůj názor," řekl místopředseda výkonného výboru za Čechy Jindřich Rajchl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články