Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Jablonec se připravuje na boj na třech frontách

Jablonec - Čtvrtý český zástupce v evropských fotbalových pohárech Jablonec zahájil přípravu na novou sezonu. Hráči absolvovali první trénink pod vedením asistenta Jozefa Webera, hlavní kouč František Komňacký a útočník David Lafata mají kvůli reprezentačním povinnostem dovolenou prodlouženou až do pondělí 20. června. Chybí také Jan Kovařík, jenž je na mistrovství Evropy jednadvacítek. První část přípravy budou fotbalisté trávit v domácích podmínkách. Střídat se budou výběhy v okolních terénech, posilovna a tréninky na hřišti v nedaleké Doubravě. Už v pondělí se Severočeši dozvědí soupeře pro předkolo Evropské ligy.

V kádru došlo během krátké pauzy po sezoně k několika změnám. Už v něm není Pavel Drsek, v jehož případě se mluví o návratu do Kladna. Své působení v Jablonci ukončil i Tomáš Michálek, který si hledá nové angažmá. Spekuluje se také o brzkém odchodu Mateje Krajčíka, jemuž ale běží platný kontrakt. Do přípravy po zlomenině nohy zatím nastoupil.

Na prvním tréninku se hlásili jejich nástupci, ve všech případech nadějní mladíci. Nejzkušenějším z nich by měl být bývalý příbramský stoper, čtyřiadvacetiletý Jakub Štochl. "V Příbrami jsem hrál skoro pořád o záchranu. Nechci to zakřiknout, doufám, že s Jabloncem budeme hrát o ty nejvyšší příčky. Je to výzva, těším se na to," prohlásil. Na šanci budou čekat také o tři roky mladší záložníci Filip Novák ze Zlína a Jan Kopic z Jihlavy.

Je nám líto, video expirovalo.
Příprava jabloneckých fotbalistů

"Jsme rádi, že se podařilo kádr doplnit o mladé a nadějné hráče, kteří by měli být nositeli jablonecké budoucnosti," řekl Weber, podle kterého příprava směřuje ke startu evropských pohárů. "Příprava bude vrcholit na herním soustředění v Rakousku, kde nás čekají kvalitní soupeři," dodal. První utkání čeká na Severočechy 25. června ve Velkých Hamrech, den poté budou startovat na turnaji v Čelákovicích a už 28. června se vydají do Rakouska.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články