Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Postupující Žižkov se rozloučil s 2. ligou remízou

Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov v posledním kole druhé ligy překvapivě remizovali v domácím zápase s posledním Hlučínem 1:1. Výsledkově rozpačitou rozlučku však přebil atraktivní fotbal od obou týmů a především radost domácích z postupu do Gambrinus ligy a návratu do nejvyšší soutěže po dvouleté přestávce. Nedostižný čtyřbodový náskok před třetí Jihlavou si nicméně Žižkovští zajistili již v minulém kole výhrou 1:0 v Mostu. Do Gambrinus ligy doprovodí další pražský celek Duklu.

Poslední zápas na lavičce Hlučína vedl trenér Jiří Bartl, kterému rozlučku zpříjemnil jeho syn Daniel, který v úvodu zápasu využil chyby domácí obrany a poslal Hlučín do vedení. Viktoria však byla potom lepším týmem a poslední celek tabulky přehrávala technicky, rychlostně i silově. Vyrovnání přišlo v 55. minutě, kdy se po přímém kopu blýskl nádhernou střelou do šibenice Slodowy.

I ve zbývajících minutách utkání šla Viktoria za vítězstvím. V šanci se ocitli Kalod, Čermák i Markovič, ale ani jemu se nepovedlo vstřelit vítěznou branku. Zůstal tak na sedmnácti gólech a obsadil v tabulce střelců druhou příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Viktoria Žižkov - FC Hlučín
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články