Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Juventus bude trénovat bývalý kapitán Conte

Milán - Novým trenérem fotbalistů Juventusu Turín byl jmenován bývalý kapitán klubu Antonio Conte. Dosavadní kouč Sieny podepsal smlouvu na dva roky, podle deníku Gazzetta dello Sport si vydělá 1,5 milionu eur (asi 37 milionů korun) za sezonu. Conte tak nahradí Luigiho Del Neriho, který byl po sezoně odvolán, když skončil s týmem až na sedmém místě tabulky, tedy mimo pohárové příčky.

"Chceme v příští sezoně uspět a angažování Antonia Conteho je prvním dílem naší skládačky k návratu na vítěznou vlnu," uvedl prezident klubu Andrea Agnelli.

Jednačtyřicetiletý Conte hrál za Juventus mezi lety 1992 a 2004 a získal s ním čtrnáct trofejí. Trenérské zkušenosti sbíral v Arezzu, Bari, Bergamu a naposledy v druholigové Sieně, kterou dovedl k postupu do první ligy.

Conte: Juventus nepotřebuje revoluci

V Juventusu je prý připraven na tlak a hodlá nadále využívat služby veteránů turínského celku útočníka Alessandra Del Piera a brankáře Gianluigiho Buffona. "Juventus nepotřebuje revoluci, jen posílit na určitých místech. S Del Pierem a Buffonem určitě počítám, protože jsou to velcí hráči, a věřím, že nám ještě pomohou," uvedl Conte.

Poklonu mu vzápětí vrátil i Buffon. "Jeho životopis mluví sám za sebe. Je to extrémně charismatický a pozitivní člověk. Navíc zná Juventus lépe než já. A je inteligentní," řekl o novém trenérovi Buffon. Angažování Conteho přivítal i jeho někdejší spoluhráč a současný člen vedení Juventusu Pavel Nedvěd. "Byl to skvělý hráč a vůdce, na kterého jsme se mohli spolehnout," řekl bývalý český reprezentant. Nedvěd byl přitom podle italských médií rovněž kandidátem na trenéra Juventusu, na tuto roli se prý ale ještě necítí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články