Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Barcelona je nejlepší tým, jakému jsme kdy čelili, tvrdí Ferguson

Londýn - Kouč Manchesteru United Alex Ferguson označil fotbalisty Barcelony po sobotním finále Ligy mistrů za nejlepšího soupeře, jakému kdy čelil. Porážku 1:3 proto rozhodně nepovažoval za ostudu. Přesto byl ale lehce zklamán z výkonu svých svěřenců, od nichž očekával lepší představení. "Čekal jsem, že budeme lepší. Ale musíme brát v potaz, že jsme byli poraženi lepším týmem. Podle mě nejlepším, jakému jsme kdy za moji trenérskou kariéru čelili. Proto neberu tuhle porážku jako ostudu," prohlásil po prohraném finále Ferguson.

Ačkoli se prý snažil, nedokázal najít účinný recept na barcelonské pojetí, aniž by musel ustoupit od tradiční hry Manchesteru. "Hráči Barcelony soupeře hypnotizují svou přihrávkovou hrou a pak zaútočí. My jsme navíc nedokázali dostat pod kontrolu Messiho. Ale o to se marně snaží každý tým," řekl Ferguson. "Snažili jsme se hrát co nejblíže tomu, jak hrajeme v jiných zápasech. Je nám cizí jen bránit a hrát osobní obranu na některé hráče. Jenže dnes naše hra nestačila," doplnil.

Prohru bere jako výzvu, aby našel způsob, jak se vyrovnat hře Barcelony. "Nebude to jednoduchý úkol, ale je to výzva. Neměli bychom se toho bát. Teď jsme silnější, než jsme byli v roce 2009, a za rok budeme zase silnější," mínil Ferguson, který s United marně usiloval o odplatu za finálovou porážku v Lize mistrů od stejného soupeře před dvěma lety.



Podle Fergusona je otázkou, jak dlouho ještě bude Barcelona schopna produkovat takový fotbal. "Jde jen těžko říci, jestli najdou další hráče, jako jsou Xavi, Iniesta či Messi. Pravděpodobně ne, proto si musejí tyhle chvíle užívat tak dlouho, jak jen budou moci," dodal Ferguson.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články