Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Disciplinárka prominula Dostálkovi zbytek trestu kvůli rozlučce

Praha - Násilnosti po středečním finále Ondrášovka Cupu projedná disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu až za týden. Již dnes však prominula zbytek trestu brněnskému záložníkovi Richardu Dostálovi, který dostal třízápasový stop za vyloučení v Uherském Hradišti. Dva duely už nuceně vynechal, nyní dostal bývalý reprezentant šanci, aby se v posledním ligovém kole rozloučil v jubilejním 350. utkání s dlouholetou kariérou.

"Komise v drtivé většině případů nepromíjí, ani nemění zbytek trestu. Tentokrát však vyslyšela žádost s ohledem na zvláštnost situace, neboť se jedná o hráče, který se rozhodl ukončit dlouhou a úspěšnou prvoligovou kariéru. Hráč nebyl v posledním období trestán, projevil lítost a za přestupek se omluvil," uvedl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Okolnosti vedoucí k narušení průběhu pohárového finále, které svaz sám pořádal, disciplinárka neprojednala kvůli tomu, že dosud nemá k dispozici podklady od delegátů a rozhodčích.

Tresty ale dnes obdržely za podobné prohřešky některé kluby: Sparta za nedostatečnou pořadatelskou službu v duelu s Bohemians 1905 zaplatí 60 tisíc korun, ze stejného důvodu bylo zahájeno řízení s Příbramí kvůli utkání s Brnem a s Plzní za zápas s Ostravou.

Komise poprvé ve své historii rozhodla o nepřenášení dvouzápasového trestu za osm žlutých karet do další sezony, jak bývalo pravidlem v minulých sezonách. Olomoucký Michal Vepřek tak nenastoupí jen v závěrečném kole a k tomu dostal podle nových regulí pokutu 20 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články