Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávisté fandili za branami stadionu

Praha - Zhruba 150 příznivců fotbalové Slavie přišlo alespoň za brány stadionu v Edenu podpořit svůj tým v ligovém duelu s Příbramí. Utkání 28. kola se odehrálo kvůli trestu za řádění fanoušků v nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí před prázdným hledištěm. Mladí fanoušci zejména v druhém poločase hlasitě skandovali slávistická hesla, do konce zápasu jich však na místě vydržela pouze necelá stovka.

Na prostranství před vstupem do hlediště příznivci po dobu zápasu v klidu popíjeli, kopali si s míčem a oslavovali góly Slavie, která zvítězila 3:2. Fandění se obešlo bez incidentů, příznivci chtěli, aby jejich podporu uslyšeli vevnitř fotbalisté. Skandování poprvé dolehlo do liduprázdné Synot Tip Arény asi po dvanácti minutách.

V druhé půli fanoušci vyvolávali jména náhradního brankáře Pražanů Martina Vaniaka a střídající útočníka Stanislava Vlčka. Hráči však i přes několikeré výzvy nepřišli fanoušky po utkání pozdravit.

V okolí stadionu připravila bezpečnostní opatření pražská policie. Na fanoušky dohlíželi členové pořádkové, dopravní i kriminální služby. Přítomni byli i příslušníci antikonfliktního týmu, v záloze byla připravena speciální pořádková jednotka.

Slávisté pykají za výtržnosti svých fanoušků v úvodním duelu semifinále Ondrášovka Cupu proti Olomouci. Příznivci vršovického celku při něm protestovali proti nejasné situaci v zadluženém klubu a dožadovali se od vedení informací o tom, kdo je majitelem a jaká bude budoucnost Slavie.

V poločasové přestávce se po krátkém projevu generálního ředitele Miroslava Platila protest zvrhl a vyústil v násilnosti na stadionu a pokus napadnout klubové představitele. Zápas poté musel být předčasně ukončen a následně byl minulé pondělí zkontumován. Slavia vedle toho dostala tresty také od disciplinární komise. Tři soutěžní domácí duely musí odehrát bez diváků a navíc zaplatí pokutu 750 tisíc korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články