Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Olomouc proti Slavii stvrdila postup do finále poháru

Olomouc - Fotbalisté Olomouce si nenechali ujít historicky první účast ve finále Ondrášovka Cupu a v semifinálové odvetě proti Slavii stvrdili svůj postup vítězstvím 1:0. Po kontumační výhře 3:0 z prvního zápasu, který musel být předčasně ukončen kvůli výtržnostem fanoušků, měla Sigma domácí odvetu ve své režii a o jejím vítězství rozhodl v 56. minutě Hořava. Olomouc si ve finále zahraje 25. května proti Mladé Boleslavi buď v Jihlavě, nebo Hradci Králové, o dějišti ve čtvrtek rozhodne svaz.

Bez lehce zraněného tahouna a kanonýra Kisela Slavia o zázrak usilovala marně. Hned z první akce domácích mohla naopak inkasovat, ale první finální pas z dílny záložníka Bajera promarnil Petr a Vaniaka neprostřelil.

Žádná ofenzivní lavina Pražanů se nekonala. Domácí je drželi na distanc až do 32. minuty, kdy se po rohovém kopu do míče hlavou položil Čelůstka a Drobisz musel vytasit reflexivní zákrok pravou rukou.

Sigma kontrovala velkou šancí Petra, který však z malého vápna přestřelil. A další Bajerovu přihrávku za obranu nevyužil v závěru poločasu ani Navrátil, který se špatně postaveným Vaniakem obstřelil i prázdnou část branky.

Patnáct fanoušků v sektoru Slavie jen mlčky přihlíželo útočnému trápení hostů. Domácí měli i druhý poločas pod kontrolou. Lepší kombinací se dostávali na dostřel Vaniaka, který však v 52. minutě bravurně vyřešil průnik a kličku Navrátila.

Inkasoval až o čtyři minuty později. Hořava vybojoval míč v hloubi pole, vyměnil si jej se Šultesem a pak ho z malého vápna poslal přes brankáře do sítě. Závěr už byl jen formalitou a dohrál se bez výrazného vzruchu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články