Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Nedvěd s Masopustem se stali zahradníky

Praha - Držitel Zlatého míče za rok 2003 Pavel Nedvěd v botanické zahradě v pražské Troji zasadil strom, při čemž mu asistoval druhý z českých držitelů největšího fotbalového ocenění Josef Masopust. Oba fotbalisté se připojili k projektu "Kořeny osobností v Botanické zahradě" a přidali se tak do společnosti Antonína Panenky nebo Petra Čecha. V Praze v sobotu Nedvěd představí také svou biografii Můj obyčejný život. Bývalého reprezentačního kapitána Nedvěda překvapily současné potíže fotbalové Slavie, která kvůli dluhům nedostala licenci pro příští ročník nejvyšší soutěže.

"Nemyslel jsem si, že by se něco takového mohlo u nás stát. Byla by chyba, kdyby liga přišla o Slavii," uvedl Nedvěd. "Slávističtí fanoušci by měli být víc v klidu a neničit si vlastní stadion, ale je pravda, že v Itálii by to bylo ještě horší. Tam by se to ale zase řešilo mnohem rychleji, protože fotbal je tam náboženstvím," dodal s tím, že podobné problémy jako Slavia měly v minulých letech třeba Neapol a Fiorentina.

Český fotbal pozorně sleduje a má radost, že o titul bojují zrovna dva týmy, kterými prošel. V souboji mezi Plzní a Spartou však favorita nemá. "Já bych to přál oběma týmům a neumím si vybrat. Srdce mám jak v Plzni, tak i ve Spartě. Hlavně je třeba oběma klubům poděkovat za to, že je letos liga tak zajímavá. Plzeň hraje atraktivně. Kdyby to dokázala poprvé v historii, byla by to velká věc. Ale nechci předjímat, abych jim to nezakřikl, protože Sparta je bude honit až do konce," míní Nedvěd.

Po představení nové knihy se vydá zpět do Turína, kde bydlí a pracuje jako člen představenstva slavného Juventusu. "Ještě pořád si zvykám. Ten přesun do funkce ředitele, ale i do normálního života je hodně těžký," přiznal Nedvěd, který je pravou rukou prezidenta klubu. "Povinností moc nemám. Když si prezident potřebuje s někým promluvit o fotbale, tak volá mně. Teď spolu mluvíme hodně, protože se blíží přestupní období a budeme muset zhodnotit sezonu," prohlásil.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články