Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

První finalista LM vzejde z výbušného derby Barcelona - Real

Praha - První finalista letošního ročníku Ligy mistrů bude znám po dnešní bitvě a semifinálové odvetě mezi Barcelonou a Realem Madrid. Atmosféra před tradičně vyhroceným soubojem nemůže být hustší poté, co si "Barca" minulou středu odvezla ze španělské metropole díky Lionelu Messimu velmi nadějnou výhru 2:0. Oba velkokluby si vzájemně vyměňují ostré slovní výpady a obviňují se z nefér hry. Oslabený tým Realu vzkazuje, jak moc chce Barceloně zkomplikovat cestu do Wembley, kde se 28. května uskuteční finále. Přímý přenos vysílá od 20:45 web Sportživě.cz.

"Madriďané pokaždé věří v obrat. Nic nás nemůže připravit o naději a vzrušení, které cítíme před úterním zápasem," prohlásil v emotivním nedělním vystoupení ředitel Realu Jorge Valdano, když chtěl vyburcovat fanoušky i hráče samotné.

Na internetových stránkách Realu se během víkendu objevovaly fotografie z úvodního semifinále Ligy mistrů v roce 2002, v němž "Bílý balet" právě na hřišti Barcelony zvítězil 2:0 a nakonec celou soutěž ovládl. Právě takový výsledek by nyní devítinásobní vítězové soutěže potřebovali k tomu, aby dovedli zápas minimálně do prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Před odvetou Barcelona - Real

Oba kluby v lize zaváhaly

Barca i Real k úterní odvetě hodně vzhlížejí, i kvůli ní při sobotních ligových zápasech oba týmy šetřily klíčové hráče, což se podepsalo pod prohru Barcelony v San Sebastianu a Realu se Zaragozou. Poprvé od sezony 2008/2009 se stalo, že oba giganti prohráli shodně v jednom ligovém kole. Ligová soutěž, v níž Barcelona čtyři kola před koncem vede právě před Realem o osm bodů, je ale nyní na vedlejší koleji. Celý fotbalový svět je zvědavý na to, co se v úterý na Nou Campu strhne v LM.

První duel "otrávil" fanoušky množstvím strkanic či nasimulovaných pádů a také rozohnil emoce na obou stranách. Domácí v čele s trenérem Josém Mourinhem, který skončil na tribuně po protestech proti vyloučení Pepého, proklínali rozhodčí a obvinili je z toho, že trvale nadržují Barceloně. Její představitelé poslali do sídla UEFA stížnost na Mourinha za jeho výroky, která však byla dnes zamítnuta. Kouč v úterý usedne jenom do hlediště, protože si automaticky odpyká jednozápasový trest, a v pátek ho čeká disciplinární řízení za své chování během zápasu.

Vedení Realu nezůstalo pozadu a v neděli se na UEFA obrátilo také a podalo stížnost hned na šest barcelonských hráčů, kteří se prý v prvním utkání chovali nesportovně. Dvouzápasový distanc by podle Realu měli dostat obránce Dani Alvés a záložníci Sergio Busquets s Pedrem. Busquets se prý provinil i rasistickými urážkami, když prý obránce Realu Marcela označil za "opici". Jednozápasový trest Real žádal i pro brankáře Victora Valdése a středopolaře Seydoua Keitu a Javiera Mascherana. Také tuto stížnost však UEFA zamítla.

"Bílý balet" do Katalánska odjel v oslabení: Kvůli žlutým kartám nemůže nastoupit obránce Sergio Ramos a červená karta z prvního utkání nepustí do hry defenzivního univerzála Pepého. Po vypršení trestu za žluté karty však hlásí návrat stoper Ricardo Carvalho. Kouč Barcelony Guardiola už může využít záložníka Andrése Iniestu, který zmeškal první zápas kvůli zranění lýtka. Domácí ale dál musejí improvizovat při obsazení postu levého obránce, kde zřejmě opět zaskočí stabilní stoper Carles Puyol, zatímco na jeho místo se ze zálohy stáhne Mascherano. Problémy by mohl pomoci vyřešit i návrat Erika Abidala, který se zotavil z operace nádoru na játrech a je v nominaci.

Předpokládané sestavy:

Barcelona: Valdés - Dani Alvés, Mascherano, Piqué, Puyol - Busquets, Xavi, Keita, Pedro (Iniesta) - Messi, Villa.

Real: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Diarra, Xabi Alonso, Özil (Kaká), Di María - Ronaldo, Adebayor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články