Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

V Teplicích skončí po sezoně kouč Plíšek

Teplice - Trenér Jiří Plíšek po sezoně odejde od fotbalistů Teplic. Jeho nástupce Severočeši zatím nevybrali, za možné kandidáty jsou považováni ústecký Svatopluk Habanec či liberecký Petr Rada. O Plíškově odchodu se hovořilo již několikrát, ale vaz mu zjevně srazila až neúspěšná jarní série. Teplice prohrály poslední tři zápasy a inkasovaly celkem 11 branek, z toho šest v minulém duelu v Liberci. Navíc vypadly z poháru. Spekulovalo se, že si Plíšek může svůj post zachránit v případě úspěchu v dnešní dohrávce proti pražské Spartě, ale Tepličtí dali najevo, že taková podmínka neexistuje.

"S trenérem jsme se domluvili, že po vypršení jeho smlouvy letos u týmu skončí. Po určitém čase je třeba mužstvo oživit, navíc herní projev ani výsledky v poslední době nebyly ideální," řekl teplický ředitel František Hrdlička.

O Plíškově nástupci zatím není jasno. Vedle Habance, který trénuje sousední Ústí nad Labem a klubem prošel v minulosti jako hráč, se objevují i jména zkušenějších koučů. Mezi nimi je údajně i nynější liberecký trenér Petr Rada, který už kdysi v Teplicích dokonce dvakrát úspěšně působil, či František Komňacký, jenž by podle některých informací mohl po sezoně překvapivě skončit v Jablonci.

Plíšek do Teplic přišel v létě před třemi lety, pod jeho vedením tým dosud odehrál 85 utkání, z nichž 37 vyhrál a 26 prohrál. V sezoně 2008/09 skončily Teplice v lize šesté, loni o dvě příčky výše. V aktuální ligové tabulce jsou Severočeši devátí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články