Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Plzeň nečekaně ztratila v Brně body

Brno - Dnešní program 26. kola první fotbalové ligy přinesl další komplikaci Plzně v boji o titul. Vedoucí celek tabulky nečekaně klopýtl na půdě zachraňujícího se Brna, kde jen remizoval 1:1. Druhá Sparta se tak může přiblížit na rozdíl dvou bodů. Brno naopak využilo prohry Příbrami s Jabloncem a na záchranu mu scházejí už jen dva body.

Plzeň přitom v Brně vedla od 27. minuty díky brance Petržely. Předtím navíc Rezek neproměnil penaltu. Brno ale srovnalo v 57. minutě zásluhou střídajícího Rabušice. Lídr soutěže pak hrál závěrečných více než dvacet minut přesilovku, neboť Brňanům chyběl vyloučený Šamánek.

Brno může vydřený bod těšit o to více, že jeho největší rival v boji o záchranu Příbram doma podlehla Jablonci 1:2. Severočeši přitom podobně jako před týdnem v Ústí zahazovali šance a prohrávali po gólu Koukala, který po 430 minutách ukončil střelecké trápení Příbrami. Po změně stran však Loučka s Pitákem skóre otočili a přiblížili Jablonec konečnému třetímu místu. Naopak Příbrami nepomohla ani změně trenéra, když tým vedl František Kopač, a prohrála pošesté za sebou.

Utkání Brno - Plzeň sledujte ZDE.


Důležitý krok k záchraně udělala Ostrava, která doma vydřela vítězství 3:2 nad Českými Budějovicemi, přestože dvakrát prohrávala po gólech Stráského a Ondráška. Ostravské čekání na gól po 282 minutách utnul Bolf a ve druhé půli skóre otočili Kraut s Varadim. Baník se tak dočkal teprve druhé jarní výhry a na patnácté Brno má už náskok osmi bodů. O bod více než České Budějovice.

Ve skvělých jarních výkonech pokračovali hradečtí fotbalisté i na půdě Mladé Boleslavi, kde vyhráli 2:1. Hosté o výhře rozhodli dvěma brankami Fischera a Zeleného už před přestávkou a poskočili do první poloviny tabulky. Domácí, jejichž čestný úspěch zaznamenal Chramosta, prohráli potřetí za sebou a už spíše přemýšlejí o tom, jak se probojují přes Kroměříž do finále domácího poháru.

Výsledky 26. kola první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Hradec Králové 1:2

Branky: 64. Chramosta - 20. Fischer, 45.+1 Zelený. Rozhodčí: Jílek - Zlámal, Pospíšil. ŽK: Procházka, Šírl, Opiela - Klapka, Koubek. Diváci: 1523.

FC Baník Ostrava - SK Dynamo České Budějovice 3:2
Branky: 33. Bolf, 60. Kraut, 70. Varadi - 9. Stráský, 58. Ondrášek. Rozhodčí: Královec - Lhoták, Koval. ŽK: Pietrzkiewicz (Baník). Diváci: 2518.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 1:1
Branky: 57. Rabušic - 28. Petržela. Rozhodčí: Mikel - Filípek, Kordula. ŽK: Střeštík, Přerovský, Dostálek, Simerský, Husár, Bureš - Bakoš, Ďuriš, Fillo. ČK: 68. Šamánek (Brno). Diváci: 1862.

FK Příbram - FK Baumit Jablonec 1:2
Branky: 31. Koukal - 57. Loučka, 70. Piták. Rozhodčí: K. Hrubeš - Chytil, Vysloužil. ŽK: Rondzik, Koukal, Wágner - Eliáš, Vošahlík, Kovařík. Diváci: 1162.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články