Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozjetý Jablonec zavítá do posledního Ústí

Praha - Fotbalisté Jablonce se v 25. kole první ligy představí na půdě posledního celku tabulky Ústí nad Labem a případnou výhrou se mohou přiblížit jistotě třetího místa znamenajícího postup do pohárové Evropy. Ústí naopak bude bojovat o zachování teoretické naděje na záchranu. Důležitý zápas pro boj o udržení pak svedou České Budějovice s Příbramí. V pondělní dohrávce se Slavií zase Plzeň může udělat další důležitý krok k titulu.

Jablonec už čtrnáct zápasů v řadě nenašel přemožitele, když poztrácel jen šest bodů za tři remízy, a tak na půdu posledního Ústí přijíždí jako jasný favorit. "Vzhledem k postavení obou týmů v tabulce a naší snaze probojovat se do evropských pohárů je naší povinností v utkání zvítězit. Ústí má sice ještě teoretickou naději na záchranu a udělá vše pro to, aby tuto naději udrželo, ale ambice obou týmů nám jasně velí získat tři body," prohlásil jablonecký kouč František Komňacký.

Plzeň se může znovu přiblížit k titulu, k tomu však potřebuje zdolal Slavii. Ta na rozdíl od Viktorie postoupila do semifinále Ondrášovka Cupu a zdá se, že ekonomická krize v klubu výkony na hřišti spíše posílila. "Musím před klukama smeknout, jak při tom všem okolo na hřišti bojují," prohlásil kouč Slavie Michal Petrouš. "Naší výhodou by mohlo být, že Plzeň bude pod větším tlakem, protože hraje o titul a musí vyhrát. Bude to ofenzivní fotbal a to by nám mohlo vyhovovat. Šance vidím padesát na padesát," dodal.

Veledůležitý souboj o záchranu bude k vidění v Českých Budějovicích, kam přijíždí Příbram. Oba celky balancují na hraně sestupu a jen výhra jim dá relativní klid do závěrečných bojů. "Očekávám velmi náročné utkání. Oba celky jsou v podstatě ve stejné situaci a určitě to bude velký boj. Nedá se čekat, že by to bylo nějaké moc pohledné utkání," řekl kouč čtrnácté Příbrami Roman Nádvorník. Příbram už 309 minut neskórovala a v sezoně dala jen dvakrát více než jeden gól, a to Teplicím a právě Českým Budějovicím, které porazila 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články