Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň zápas v Příbrami zvládla, teď je řada na Spartě

Příbram – Plzeňští fotbalisté zvládli ve 24. kole roli favorita a na hřišti zachraňující se Příbrami vyhráli 3:0. Plzeň přitom ještě nikdy v historii nejvyšší fotbalové soutěže v Příbrami nevyhrála. Před druhou Spartou má teď západočeský celek náskok devíti bodů, letenští ho ale mohou snížit, pokud vyhrají v Mladé Boleslavi. Favorita dnes poslal v úvodu do vedení z penalty Horváth, po pauze zvýšil Jiráček a osm minut před koncem zpečetil čtvrtou příbramskou porážku po sobě střídající Ďuriš.

Souboj mezi nejlepší a nejhorší ofenzivou v lize začal tak, jak se očekávalo. Plzeň se snažila tvořit hru a většinu času držet míč, domácí pak spoléhali hlavně na rychlé protiakce. Hostům výrazně pomohl rychlý gól. Jiráček po šestnácti minutách upadl po souboji s Videglou a z nařízené penalty se plzeňský lídr Horváth nemýlil.   

Viktoria se díky brzkému vedení uklidnila a kontrolovala hru, protože domácí svoji taktiku ani přes nepříznivý stav příliš neměnili a stále spíš vyčkávali na své polovině. V závěru první půle se dostal k nebezpečné hlavičce Bakoš, ale dnešní 28. narozeniny gólem neoslavil.   

Po pauze ještě domácí fotbalisté zahrozili po Wágnerově centru, který se neúspěšně snažil za Pavlíka umístit Plašil, ale od té doby už Západočeši domácí tým prakticky k ničemu nepustili. Vzápětí po příbramské šanci mohl zvýšit Petržela a Rajtoral, velkou šanci pak prováhal Bakoš ve spolupráci s Jiráčkem.   

V polovině druhé půle už se ovšem stejný hráč dočkal, když se trefil po Rezkově přihrávce přesně k tyči. Plzeň si konec utkání užila a v závěru přidala zdecimovaným domácím ještě třetí branku. V 82. minutě zvýšil na 3:0 střídající Ďuriš. Zatímco zklamaní příbramští příznivci skandovali "My chceme fotbal", na hostující hráče se snášel pokřik "Plzeň - mistr".

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články