Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slávistický kapitán Kisel: Spartu jsme zatlačili jako málokdo

Praha - Fotbalisté Slavie litovali po prohře 0:2 v pražském derby na Spartě dvou rychle inkasovaných branek, které jim během úvodních dvanácti minut vstřelil kamerunský útočník Léonard Kweuke. Jinak ale byli Vršovičtí se svým herním projevem spokojeni a tvrdili, že letenského rivala ve zbytku utkání předčili. Na výkonu se podle nich dá do budoucna navzdory porážce stavět.

"Rychlé dva góly rozhodly. My jsme měli hned v první minutě obrovskou šanci, kterou jsme nedali, zatímco Sparta své šance vzápětí proměnila. Myslím, že jsme hráli dobře, ale hraje se na góly, a proto Sparta vyhrála," řekl slávistický kapitán Karol Kisel.

Hosté podle něj ve zbytku zápasu působili lepším dojmem než soupeř. "Předčili jsme Spartu, měli jsme čtyři čisté šance. Spartu jsme zatlačili jako málokdo, je škoda, že jsme to nezužitkovali. Myslím, že jsme měli na to, abychom tady i vyrovnali," mínil Kisel. "Nemusíme ale mít hlavy dole, výkon byl dobrý. Hlavně pro mladé kluky je to obrovská zkušenost," dodal Kisel.

Brankář Martin Vaniak odchytal ve čtyřiceti letech své poslední derby v kariéře, a aniž by si pořádně sáhl na míč, už ho po pár minutách dvakrát lovil ze sítě. Debaklu se prý neobával. "Za stavu 0:2 to nevypadalo dobře, ale já musím smeknout před před našimi mladými a vlastně i starými hráči. Odehráli fantastické utkání, i když gól jsme samozřejmě nedali. Ale na naši hru se dalo dívat, zanechali jsme dobrý dojem," mínil slávistický veterán. Po skončení utkání se potkal s letenským protějšek Jaromírem Blažkem a řekl mu, že s výkonem, jaký Sparta předvedla v druhé půli, vedoucí tým tabulky Plzeň rozhodně nedohoní. "Nejen my, ale i lidi na stadionu viděli, že Sparta odpadla. Určitě mají na čem pracovat," dodal Vaniak.

Kweuke drží Spartu ve hře o titul

Po zimním odchodu Bonyho Wilfrieda patří Léonard Kweuke k hlavním tahounům sparťanských fotbalistů v cestě za obhajobou mistrovského titulu. V první čtvrthodině se zdálo, že na hřišti není jiný hráč. Kweuke pálil z každé pozice, vstřelil dvě branky a až tři další mohl přidat. Byl neudržitelný a stoper David Hubáček si s ním nevěděl rady. "Vidíte a já si ani nevšiml, že bych měl více prostoru než jindy. Vstřelil jsme dva rychlé góly, tak musím být přece spokojený. Mohl ale přijít i další," připomněl dělovku, kterou vyrazil za stavu 2:0 brankář Martin Vaniak na roh.

Dvěma brankami se Kweuke výrazně zapojil do boje o korunu pro krále střelců české ligy. Na vedoucího spoluhráče Tomáše Pekharta ztrácí nyní čtyři zásahy. "Na to nemyslím, to není tolik důležité. Hlavně bych chtěl, aby moje góly pomáhaly Spartě," prohlásil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články