Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Fotbalovou ligu čeká boj o čtvrté místo i o záchranu

Praha - Zajímavou podívanou ve 23. kole fotbalové ligy slibuje víkendový program. Olomouc a Mladá Boleslav svedou na dálku souboj o čtvrté místo, které může za určitých okolností znamenat start v evropských pohárech, a rušno bude i v záchranářských bitvách. Dvěma trenérům hrozí v případě neúspěchu odvolání. Přímý přenos utkání Liberec – Olomouc vysílá dnes od 15:40 ČT4 a web ct4sport.cz.

Olomouc vstupovala do jarní sezony ze třetího místa, vinou slabší formy však klesla o příčku níž a navíc musí začít sledovat své pronásledovatele, aby postavení udržela. Sigmu trápí ofenziva, už 279 minut nedala gól. Dlouhé čekání by mohla ukončit v Liberci, nad kterým pětkrát za sebou vyhrála a z posledních čtyř vzájemných zápasů má skóre 11:0. "Poslední utkání v Boleslavi bylo jedno z nejhorších, co se týče předvedeného výkonu. Chyběla především kvalita v útoku. Na všem v přípravě pracujeme, ale některé věci budeme řešit celé jaro," uvedl kouč Hanáků Zdeněk Psotka.

Sesadit ze čtvrtého místa může Olomouc v případě jejího zaváhání pátá Mladá Boleslav. Středočeši ovšem nastoupí proti šestým Teplicím venku a tam se jim vůbec nedaří. Zatímco doma dali už 30 gólů, na hřištích soupeřů se trefili jen osmkrát a na jaře dokonce ani jednou. "Venku jsme málo důrazní, málo chodíme do koncovky. Budeme to chtít v Teplicích napravit," prohlásil kouč Karel Stanner. Také Teplice mohou bodově dostihnout Olomouc. Proti Boleslavi budou hájit stoprocentní domácí bilanci v jarní sezoně, sobotního soupeře ovšem na Stínadlech zdolali jen jednou.

Na opačném pólu tabulky se schyluje k velkému boji o udržení a víkend nabídne dvě přímé záchranářské bitvy. O hodně půjde v Českých Budějovicích, které přivítají poslední Ústí nad Labem. Jihočeši po sérii osmi utkání bez výhry drží na čtrnácté příčce před Brnem pouze dvoubodový náskok a neberou nic než vítězství. "Je to pro nás klíčové utkání jara," prohlásil kouč Jaroslav Šilhavý, který v případě neúspěchu na lavičce Dynama pravděpodobně skončí. Nováček z Ústí má po debaklu 0:5 od Plzně zřejmě poslední šanci, jak se vrátit do boje o udržení. "Pokud v následujících dvou zápasech neuhrajeme alespoň čtyři body, tak jsme sestoupili," uvedl kouč Svatopluk Habanec.

Také dvanácté Slovácko a třináctá Příbram se chystají na klíčový zápas. Vedení hostujícího klubu sice zatím odvolalo jen asistenta Frňku, ale brzy ho může následovat i hlavní trenér Roman Nádvorník. Tím spíš, že Středočeši pod ním ani jednou nedali víc než gól a jsou s 13 brankami nejhůře střílejícím týmem ligy. Tým z Uherského Hradiště sedmkrát po sobě nevyhrál, doma čeká na tři body od září. "Z našeho pohledu může utkání s Příbramí zlomit sezonu. V případě, že bychom utkání nezvládli, tak bychom si zadělali na obrovské problémy v závěru sezony," uvedl trenér Miroslav Soukup.

Předposlední Brno ani na jaře příliš neboduje, zatím mu však nahrává klopýtání konkurentů. Na hřišti Bohemians 1905 nečeká hosty lehký úkol - zatímco oni jsou pod tlakem, "klokani" poskočili do horní poloviny tabulky a mohou hrát v klidu. "Čeká nás existenční souboj o jednu z posledních šancí na záchranu. Jsme pod tlakem, ale máme herně na to, abychom utkání zvládli," uvedl kouč Karel Večeřa.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články