Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia remizovala s Hradcem a na jaře stále zůstává neporažena

Praha - Slávističtí fotbalisté remizovali v utkání 22. kola první ligy s nováčkem soutěže Hradcem Králové bez branek a ani v pátém zápase jarní části sezony nepoznali hořkost porážky. Pražané měli po celý zápas mírnou územní převahu, ale spolehlivou hostující obranu nepokořili. Hradec tak zastavil sérii pěti venkovních porážek za sebou a na hřišti Slavie bodoval vůbec poprvé v historii samostatné ligy. Slávistického kouče Michala Petrouše mrzelo, že jeho svěřenci vyšli podruhé za sebou střelecky naprázdno. "Nemůžu být spokojený, protože jsme nevyhráli. Sice jsme udrželi jarní neporazitelnost, ale druhý zápas po sobě jsme nevstřelili branku. To je takový škraloup," řekl Petrouš.

Fotbalisté Plzně vedou první ligu už o osm bodů. Na půdě Ústí nad Labem vyhráli 5:0 a opět odskočili druhé Spartě. Poslední tým ligové tabulky zlomil dvěma góly v prvním poločase Bakoš a jeho spoluhráči si už zbytek zápasu vychutnali. Další tři góly si rozdělili Petržela, Bystroň a Ďuriš.

Všichni plzeňští hráči i trenér Pavel Vrba po zápase odpovídali vlastně pořád dokola na jednu a tu samou věc - jak blízko titulu se už cítí být. "Samozřejmě že víme, že máme osm bodů náskok a navíc lepší vzájemné zápasy, takže Sparta musí uhrát devět bodů. Je v těžké situaci, navíc pod tlakem. Ale ať se píše, že na ni tlačí Jablonec, my v novinách být nemusíme," uvedl Vrba. Zápasy Sparty už prý ani příliš nesleduje. "Fandím soupeřům Sparty, to ano, třeba výsledek z Jablonce nás pro dnešní zápas povzbudil, ale už nás zajímají jen její výsledky," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli v domácím prostředí s Teplicemi 0:1 a výrazně si zkomplikovali boj o záchranu. S výjimkou úvodní půlhodiny měli sice Brňané územní převahu, v koncovce se ale neprosadili. Naopak Teplice spoléhaly na brejky a pět minut před koncem po rohovém kopu vstřelil vítězný gól hlavou obránce Rosa. Brňané už téměř osm let Teplice na domácím trávníku neporazili.

"Měli jsme slabší první poločas, naštěstí soupeř naše chyby nepotrestal. Ve druhém jsme se zlepšili, měli blíže k tomu, abychom zápas rozhodli. Nakonec to byl soupeř," posteskl si po utkání zklamaný trenér Brňanů Karel Večeřa. "Ze standardní situace Teplice potrestaly jednu ze dvou chyb, které jsme po změně stran udělali. Bohužel se nám v samém závěru nepodařilo proměnit alespoň jednu ze dvou šancí. Měli jsme zápas dobře rozehraný, sahali jsme po bodu," litoval.

České Budějovice nezvítězily v první lize ani v osmém utkání v řadě. Tentokrát doma remizovali se Slováckem 0:0. Pozice trenéra Českých Budějovic Jaroslava Šilhavého je ještě víc ohrožená.

Trenér Šilhavý po remíze se Slováckem připustil, že při tomto duelu cítil na svou osobu větší tlak. Vedení klubu totiž před zápasem vydalo prohlášení, že trenér musí uspět v tomto utkání a v dalším domácím zápase s Ústím nad Labem. "Nedá se říct, že bych se bál o místo, že bych se bál toho, že by mě vyhodili. Spíš mi šlo o klub, abychom odvedli dobrou práci," řekl Šilhavý.

Utkání FK Ústí nad Labem - FC Viktoria Plzeň
zdroj: ČTK
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články