Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Arsenal spílá sudímu, v Doněcku velebí Hübschmana

Praha - Hráči Arsenalu a jejich trenér Arséne Wenger opouštěli nepříčetní stadion Nou Camp, kde se jim po souboji s Barcelonou podruhé za sebou rozplynul sen o postupu ve vyřazovacích bojích Ligy mistrů. "Kanonýři" z Londýna po prohře 1:3 cítí křivdu a spílají švýcarskému sudímu Massimu Busaccovi. Zástupci UEFA uvažují o tom, že kvůli pozápasové kritice zahájí s Arsenalem disciplinární řízení. Kouč Arséne Wenger rozhodčího Massima Busaccu kritizoval i v tunelu k šatnám. Fotbalová euforie naopak zavalila hornické město Doněck, v němž se poprvé v historii slaví postup do osmifinále. Místní Šachtar suverénně vyřadil favorizovaný AS Řím a v odvetě mu podle trenéra Mircey Luceska hodně pomohl vedoucí gól českého záložníka Tomáše Hübschmana.

Rozhodčí v utkání Barcelony s Arsenalem za stavu 1:1, při kterém by postupovali hosté z Londýna, v 56. minutě vyloučil útočníka Robina Van Persieho po druhé žluté poté, co nizozemský forvard po odpískání zakončil akci. Podle Wengera tím Arsenal přišel o naději bojovat o postup. "To vyloučení nás stálo zápas. Pak to bylo už strašně těžké," zlobil se Wenger.

Distingovaný Francouz se po zápase neudržel a hned po závěrečném hvizdu Busaccovi od plic vynadal. "Tváří v tvář jsem mu řekl, co si o jeho rozhodnutí myslím. Dva druhy lidí musí být po dnešku nešťastní. Ti, co milují Arsenal, a pak i ti, co milují fotbal. Protože do toho rozhodnutí to pro nás byl velmi zajímavý zápas," prohlásil zklamaný Wenger.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona postoupila a Arsenal spílá sudímu

Arséne Wenger o vyloučení Van Persieho:

"Kdo dělá fotbal na takové úrovni, tak podobné rozhodnutí prostě nemůže pochopit. Je to prostě neuvěřitelné."

Z Busaccova verdiktu byl zničený i Van Persie. I když se zprvu mohlo zdát, že jeho kopnutí do míče po hvizdu sudího bylo zbytečnou rozmařilostí. "Ale jak jsem na stadionu, kde je 95 tisíc řvoucích lidí, mohl slyšet píšťalku? Řekněte mi jak, sakra? Cítíme se zrazení, protože za stavu 1:1 všechno hrálo pro nás," říkal emotivně Van Persie.

I barcelonský stratég Pep Guardiola nářky z tábora Arsenalu vnímá prý s pochopením. "Arsenal má moje sympatie. Mohou říkat: jsme venku, protože jsme hráli v deseti proti jedenácti. A já rozumím tomu, pokud tomu opravdu věří. I tak se na to dá nahlížet. Je jasné, že stížnosti Arsenalu naše vítězství trochu kalí, a do jisté míry Wengera chápu," uvedl Guardiola. "Ale stejně si myslím, že si zasloužíme jít dál. V součtu obou zápasů jsme byli lepší než Arsenal," dodal.

Úvodní gól dal Šachtaru křídla

Trenér Šachtaru Mircey Lucescu si pochvaloval, jak Hübschman z týmu sňal nervozitu. "Na začátku hrál Řím výborně, ale když jsme dali první gól, naše spolupráce a souhra šly neuvěřitelně nahoru," pochvaloval si rumunský kouč příspěvek českého reprezentanta. Ten má sice v Šachtaru na starosti hlavně černou práci a kryje záda ofenzivním brazilským hvězdám, ale v odvetě proti AS ukázal i ofenzivní sklony. Jemnou tečí v 18. minutě sebral nadechujícím se hostům, kteří první zápas doma prohráli 2:3, vítr z plachet.

"Máme spoustu mladých hráčů, před kterými je obrovská budoucnost," řekl Lucescu. Úspěch Šachtaru by podle něj neměl být snižován tím, že Řím hrál od 41. minuty v oslabení po vyloučení zadáka Mexése. "Ano, pak byli ještě mnohem nervóznější, ale my hráli výborně i proti jedenácti. Postoupili bychom i tak. Věděli jsme, že ten náskok z prvního utkání nemůžeme promarnit," prohlásil sebevědomě Lucescu.

Římané odjeli z Doněcku potupeni. A jejich kouč Montella nebude příliš rád vzpomínat na svůj první zápas na lavičce v Lize mistrů. Sám ale věděl, že po domácí prohře, po níž u týmu skončil jeho předchůdce Claudio Ranieri, byly šance AS mizivé. "Před zápasem jsem hráčům říkal, ať ukážou, že se zlepšují navzdory tomu, jak dopadl první zápas. Dokud jsme hráli v jedenácti, bylo to velmi dobré. Po vyloučení to bylo mnohem těžší, zvlášť proti týmu jako Šachtar," řekl Montella.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články