Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Vedoucí Plzeň proti Hradci Králové spasili střídající hráči

Praha - Branky dvou střídajících hráčů ukončily trápení fotbalistů Viktorie Plzeň v jarní ligové premiéře proti Hradci Králové. Západočeši se dlouho nemohli proti snaživému soupeři prosadit, góly Bakoše a Koláře jim však nakonec vynesly výhru 2:1 a sedmibodový náskok v čele tabulky. Hosté snížili v poslední minutě. Západočeši porazili doma dnešního soka po sedmnácti letech. Fotbalisté Příbrami remizovali v duelu 18. ligového kola s Mladou Boleslaví bez branek a připsali si doma čtvrtý nerozhodný výsledek po sobě. Hosté prodloužili sérii bez prohry na hřištích soupeřů na šest zápasů. Slovácko prohrálo v jarní premiéře s Bohemians 1905 1:3 a počtvrté za sebou doma nebodovalo.

Zimním příchodem Klapky získala hradecká záloha na jistotě při kombinacích a "votroci" nečekaně často dostávali domácí tým do problémů. Za první poločas si připravili několik šancí, vesměs po přízemních centrech za obranu. Domácí se snažili o svůj typický fotbal, rychlé kolmé akce po zisku míče však postrádaly obvyklou sílu.

Po pauze se domácí probudili a vytvořili si mohutný tlak. Hosté se však z něj brzy vymanili a třikrát v krátkém úseku vyzkoušeli Pavlíkovy kvality. Fanouškům začínala docházet trpělivost, pak však přišla ojedinělá chyba hostující obrany, mezi zadáky se prosmýkl střídající Bakoš a po tříminutovém pobytu na hřišti vstřelil rozhodující gól utkání. Druhý plzeňský zásah pak přidal do otevřené obrany další náhradník Kolář. Čestný gól hostů vstřelil v poslední minutě hlavou Hochmeister.

Je nám líto, video expirovalo.
FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 2:1 (0:0)

Branky: 73. Bakoš, 80. Kolář - 90. Hochmeister. Rozhodčí: K. Hrubeš - Filípek, T. Kovařík. Bez ŽK. Diváci: 5 488.

Boleslav vlétla do prvního jarního duelu ve velkém stylu a hned v první minutě získala tři rohy. V šesté minutě dostali hosté po Táborského přímém kopu balon do sítě, ale radost jim zkazil pomezní sudí, který posoudil postavení hlavičkujícího Procházky jako ofsajdové. Domácí pak srovnali krok a těžiště hry se přesunulo mezi šestnáctky.

Úvod druhé půle kopíroval tu první. Hosté častěji drželi míč a Příbram zkoušela hrozit hlavně z rychlých brejků. Okének v hostující obraně přibývalo a v 71. minutě se po jednom z nich dostal do největší šance v utkání Matěj Štochl. Ani ze samostatného úniku však Millera nepřekonal. V závěru mohly strhnout tři body na svou stranu oba celky. Hostujícího Dimitrovského však vychytal Hruška a domácí Wágner v závěru dokumentoval, proč je Příbram s 11 brankami nejméně produktivním týmem ligy.

1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Pelikán. ŽK: Nohýnek, Plašil, Tarczal - Kalina, Opiela. Diváci: 2 862.

Po opatrnější úvodní desetiminutovce ukázali Bohemians svou velkou zbraň, kterou je bleskový protiútok. Domácí obrana ve zmatku nedokázala ani na třetí pokus odkopnout míč, který po nepřesném zásahu Kuncla přilétl ke Kaufmanovi.

Ten jej od pravé postranní čáry poslal před branku a dobíhající Štohanzl otevřel skóre. Ve 33. minutě udeřili Bohemians podruhé. Útočníku Škodovi dali domácí zadáci hodně prostoru, ten na hranici trestného území patičkou přihrál Štohanzlovi a na jeho střelu k tyči brankář Filipko nedosáhl.

Hned po změně stran Slovácko získalo výraznou územní převahu. Největší šanci měl ve 47. minutě po Fujerikově centru z pravé strany Švancara, jeho hlavičku zblízka vytáhl brankář Sňozík v poslední chvíli na břevno.

Slovácko dostalo protivníka pod místy drtivý tlak, ze kterého si vypracovalo sérii rohových kopů. Všechny rozehrával Švancara a po jeho čtvrtém pokusu v krátkém časovém sledu se ze skrumáže dostal míč ke Kordulovi, který z necelých pěti metrů skóroval.

Po tomto varování hosté začali více myslet na útočení. V 79. minutě překonal Filipka, který měl zakrytý výhled, z trestného kopu ze třiceti metrů Kaufman. Pak už si Bohemians své druhé venkovní vítězství v sezoně pohlídali.

1. FC Slovácko - Bohemians 1905 1:3 (0:2)

Branky: 66. Kordula - 14. a 32. Štohanzl, 79. Kaufman. Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Košec. ŽK: Kubáň, Košút - Bartek, Ibragimov. Diváci: 5 250.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články