Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Lavička zůstane i po zpackané sezoně koučem Sydney

Sydney - Trenér Vítězslav Lavička povede dál fotbalisty Sydney. Vedení australského klubu oznámilo, že s českým koučem prodloužilo smlouvu i na příští ročník. Lavička má za sebou dvě zcela odlišné sezony. V té první získal s týmem v australské lize mistrovský titul. Letos se však jeho svěřencům vůbec nedařilo a obsadili až deváté místo v jedenáctičlenné tabulce. O Lavičkově budoucnosti se původně mělo rozhodnout až po vystoupení Sydney v asijské Lize mistrů, do níž vstoupí ve středu zápasem proti korejskému mužstvu Suwon Bluewings, ale nakonec rozhodnutí padlo dříve.

"Už jsem to říkal mnohokrát. Miluju tenhle klub, užívám si tu práci. Mé rodině se v Sydney moc líbí, takže jsem tu spokojený," uvedl Lavička. "V první sezoně jsme byli velmi úspěšní, ta druhá byla hodně obtížná, zvlášť na začátku, ale dál jsme tvrdě pracovali a v letošním roce už to bylo dobré," dodal nejdéle sloužící kouč v historii klubu.

"V pauze zapracujeme na posílení kádru o kvalitní hráče, abychom mohli fotbalem bavit fanoušky i celé město," řekl bývalý trenér Sparty a Liberce. K dispozici bude mít znovu slovenského záložníka Karola Kisela, jenž se do Sydney vrátí poté, co dohraje tuto sezonu v pražské Slavii.

Sydney: Setrvání Lavičky je výbornou zprávou

S Lavičkou budou spolupracovat dva noví asistenti. Českého trenéra Michala Zacha a Tonyho Popovice nahradí australský internacionál Steve Corica a Angličan Ian Crook.

Sydney doplatilo v uplynulém ročníku na špatný vstup do soutěže, v níž nedokázalo vyhrát ani jeden z úvodních deseti zápasů. "I když za sebou máme těžkou sezonu, jsme připraveni posílit mužstvo a stavět na úspěchu, který jsme měli v první sezoně pod Vítězslavem. Máme velkou radost, že jsme se s ním dohodli i na příští sezonu. Máme k němu naprostý respekt jako k trenérovi i člověku," uvedl viceprezident Scott Barlow. "Pro klub je to výborná zpráva, máme jasno o budoucnosti," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články