Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bayern touží vrátit Interu Milán porážku z loňského finále

Milán/Marseille - Fotbalisté Bayernu Mnichov mají stále v živé paměti, jak je Inter Milán na konci května připravil o vítězství v Lize mistrů. Nyní se oba kluby po 276 dnech od loňského finále v Madridu potkávají znovu a bavorský celek mocně touží soupeři vrátit palčivou porážku 0:2. Z prvního osmifinálového duelu v Itálii si chce ve středu večer odvézt aspoň remízu. V posledním osmifinále se pokusí Marseille zaskočit favorizovaný Manchester United. Duel Interu s Bayernem uvidíte živě od 20:45 na Čtyřce a webu ct4sport.cz.

"Dlouze a usilovně jsme přemýšleli o loňské finálové porážce. Opravdu bolelo, že jsme ten zápas prohráli. Nyní je ideální příležitost se s loňskou porážkou vyrovnat," prohlásil mnichovský záložník Bastian Schweinsteiger.

Během devíti měsíců od finálové bitvy se v obou táborech leccos změnilo. Především Inter prošel po odchodu trenéra Josého Mourinha velkou podzimní krizí, která vyvrcholila propuštěním kouče Rafaela Beníteze a angažováním Brazilce Leonarda. V lednu však milánský tým nabral skvělou formu a z 11 letošních zápasů devětkrát zvítězil.

Mnichovský klub neprožívá v lize nejvydařenější sezonu a z třetího místa se dívá na vedoucí Dortmund s takřka nedostižnou třináctibodovou ztrátou. "Musím říct, že máme větší šanci vyhrát Ligu mistrů než získat ligový titul," prohlásil záložník Arjen Robben.

Mnichované hodně spoléhají na jeho křídelního spoluhráče Francka Ribéryho, který kvůli karetnímu trestu zmeškal loňské finále. Interu naopak chybí zraněný strůjce květnového triumfu a střelec obou finálových branek Diego Milito a mimo hru je také Samuel. Kouč Bayernu Louis van Gaal má k dispozici až na dlouhodobého maroda Iliče kompletní kádr.

Manchester je jasným favoritem

"Rudí ďáblové" drží v Lize mistrů úžasnou venkovní bilanci. Z posledních 20 utkání na hřištích soupeřů prohráli jediné, loni ve čtvrtfinále s pozdějším finalistou Bayernem. "Rudí ďáblové" sbírají jedno vítězství za druhým, v sezoně zatím prohráli jen dva soutěžní zápasy, ale v posledních dnech formou neoplývají. O víkendu se až do posledních sekund strachovali o hubenou výhru 1:0 v Anglickém poháru nad Crawley Townem z páté ligy.

Olympique trápí zdravotní problémy ofenzivních hráčů, jako poslední se při víkendové výhře 2:1 nad St. Etienne zranil Gignac. Deschamps doufá, že se stihnou uzdravit Brandao s Remym a také křídelní hráč Valbuena. Ani Manchesteru se nevyhýbá marodka. Doma zůstali Ferdinand, Anderson, Owen, Evans, Valencia, Pak Či-song a také Giggs, který v Lize mistrů odehrál 121 zápasů a podle počtu startů je druhý za Raúlem ze Schalke.

Středeční program osmifinále:

Inter Milán - Bayern Mnichov, rozhodčí Kassai (Maď.)

Olympique Marseille - Manchester United, Brych (Něm.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články