Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparťané se připravují na Liverpool, ještě není vyprodáno

Praha - Sedm let Sparta nepoznala, jaké je to začínat jaro v pohárech. S podzimní sezonou se rozloučila před dvěma měsíci, kdy jako první tým dokázala v Evropské lize bodovat s CSKA Moskva. Jenže nyní je tu jiná Sparta – bez svých opor Juraje Kucky a Bonnyho Wilfrieda. Náhradou do útoku je Tomáš Pekhart, který navíc zná o anglickém fotbale vše ze svého někdejšího působení v Tottenhanmu. Po návratu ze soustředění ve Španělsku dostali sparťanští fotbalisté dva dny volna a od soboty už jsou v plné přípravě na ostrý jarní start, který je čeká ve čtvrtek v Evropské lize proti Liverpoolu.

Fotbalisté si užívali nezvyklého dvoudenního volna, které jim trenérský tým udělil na čtvrtek a pátek. "Od začátku přípravy byl tým nepřetržitě spolu, hráči absolvovali tři soustředění, z toho dva zahraniční pobyty. Proto fotbalisté dostali trochu času na oddych," vysvětlil sparťanský mluvčí Ondřej Kasík. O víkendu už ale tým najel na obvyklý program, na který je zvyklý v rozehrané sezoně. "Mužstvo trénuje střídavě na Strahově a na Letné, vyhřívaný trávník Generali Areně už je připraven," uvedl Kasík.

Trenér Jozef Chovanec může být zatím spokojen: nikdo z hráčů nemá zdravotní potíže, na očekávaný duel se slavným anglickým klubem se připravuje kompletní kádr. Kdo nastoupí v útoku? Jasno bude až ve čtvrtek. Na výběr je hodně variant: další nový muž Andrej Kerič, Václav Kadlec, Leonard Kweuke a samozřejmě Tomáš Pekhart, který může díky skvělůému podzimu hýřit sebevědomím.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Davida Kalouse

Ve středu už bude na Letné pořádně živo. Oficiální trénink čeká jak Spartu, tak Liverpool, který dorazí den před zápasem do Prahy. Na čtvrteční duel, který má výkop v 21:05, ještě není vyprodáno. K dostání jsou vstupenky všech cenových relací. "Je nutné si vstupenky zakoupit nejpozději ve středu odpoledne, protože výnos UEFA říká, že v den utkání se lístky prodávat nemohou," vysvětlil Kasík.

Fotbalisté Liverpoolu
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články