Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

EURO 2012: Poláci se s výtržníky párat nebudou

Varšava - Polsko plánuje udělat krátký proces s chuligány, kteří se příští rok nebudou patřičně chovat při mistrovství Evropy ve fotbale. Soudcům při tom mají pomoci telekonference a videokonference, řekl ministr spravedlnosti Krzysztof Kwiatkowski. Evropský fotbalový šampionát pořádá Polsko společně s Ukrajinou. Podle plánů Kwiatkowského vzniknou přímo na stadionech zvláštní místnosti, kde se budou konat procesy s neukázněnými fanoušky.

Nebudou kvůli tomu muset chodit k soudu, soudce povede přelíčení a informuje výtržníka o výši trestu prostřednictvím videokonference. Tuto novinku v polském trestním zákoníku musí schválit parlament.

Na chuligány se připravuje i vězeňská služba v těch polských městech, kde se budou hrát zápasy Euro 2012. Ve vězeních ve Varšavě, Gdaňsku, Poznani a Vratislavi bude v té době vyhrazeno celkem 2 000 míst pro fanoušky, kteří se dostanou do křížku se zákonem a policie je zadrží.



Polsko se dlouhodobě potýká s násilím, které mají na svědomí hooligans. Při sobotní rvačce asi 150 příznivců lodžských klubů LKS a Widzew přišel o život čtyřiadvacetiletý mladík, fanoušek Widzewu. Policie v souvislosti s tímto případem do dneška zadržela více než dvě desítky lidí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články