Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Trenér Večeřa už nepočítá s Trousilem a Poláchem

Brno - Trenér fotbalistů Zbrojovky Brno Karel Večeřa nepočítá pro jarní záchranářské boje v první lize se dvěma oporami týmu, obráncem Janem Trousilem a středopolařem Tomášem Poláchem. Oběma hráčům podle klubových stránek kouč a současně sportovní ředitel Večeřa oznámil, že si mohou hledat nové angažmá. Trousil má v Brně platnou smlouvu do konce roku 2011 a Polách do konce této sezony.

"Dvě bývalé opory prvoligového mužstva v klubu končí v souvislosti se špatnými podzimními výkony i plánovaným omlazováním hráčského kádru," uvedly klubové stránky. Přitom s čtyřiatřicetiletým Trousilem, který byl kapitánem týmu, uzavřelo vedení Zbrojovky před rokem dlouhodobou smlouvu.

Karel Večeřa:

"Měli by mužstvo táhnout. Ale v poslední době tomu tak bohužel nebylo. Jejich výkony nebyly trvale na vysoké úrovni."

Je nám líto, video expirovalo.
Průvan v brněnské kabině neustává

Trousil zamířil do Brna v létě 2004 ze Slovácka, v brněnském dresu odehrál 158 ligových zápasů a dal v nich deset branek. Třiatřicetiletý Polách přišel do Brna rovněž ze Slovácka v létě 2006, v týmu Zbrojovky odehrál 113 zápasů a vstřelil 11 gólů.

Odchody hlásí i Budějovice, končí Sedláček a Lencevič

Vedení fotbalistů Českých Budějovic už nepočítá se službami zkušeného útočníka Tomáše Sedláčka. V Dynamu končí také běloruský obránce Dmitrij Lenceič, který se vrací z půlročního hostování na jihu Čech do mateřského klubu třetiligových Bohemians Praha. Sedláček zamířil do Českých Budějovic v létě 2008 z Mladé Boleslavi a hned v následující sezoně patřil s devíti brankami k nejlepším ligovým střelcům.

V minulém ročníku se však trefil jen jednou a letos na podzim se už gólově neprosadil vůbec. Proto si v současnosti hledá nové angažmá. Sedláček se proslavil hlavně dvěma "postupovými" góly proti Marseille a Palermu, kterými v letech 2006 a 2007 poslal Mladou Boleslav do základní skupiny Poháru UEFA, nyní Evropské ligy.

Jihočeši jinak příliš velké změny v kádru pro jarní sezonu neplánují. "Bota nás nejvíc tlačí na postu levého obránce a levého záložníka. Tam budeme dělat vše, abychom na tento post buď převedli hráče z juniorky, nebo se potom budeme muset obrátit do jiných týmů," řekl generální manažer Jiří Kotrba.

SK České Budějovice
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články