Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dánsko půjde do utkání s Českem bez Bendtnera a Kjaera

Kodaň - Trenér dánské reprezentace Morten Olsen musel v nominaci na přípravné utkání s českými fotbalisty udělat hned pět změn. Kvůli zdravotním problémům se mu omluvili obránci Simon Kjaer, Lars Jacobsen, Bo Svenssen a útočník Nicklas Bendtner. Již v průběhu minulého týdne vypadl z týmu také brankář Thomas Sörensen. Místo nich se objeví Kris Stadsgaard ze španělské Málagy, Mathias Jörgensen z FC Kodaň, Daniel Wass z Bröndby a Morten Rasmussen z Mohuče.

Trenéru Olsenovi se rozpadla především obrana. Kromě Daniela Aggera, který nebyl už v původní nominaci, postrádá další dva stabilní členy defenzivní řady - stopera Wolfsburgu Kjaera a pravého beka Jacobsena.

Velkou ztrátou je i absence útočníka Arsenalu Bendtnera. Klíčový útočník Dánů v národním týmu chybí kvůli zranění už od mistrovství světa a přijde o další možnost připravit se s týmem na jarní pokračování kvalifikace o ME.

Nominace Dánska na přípravné utkání s ČR

Brankáři: Anders Lindegaard (Aalesund/Nor.), Jesper Christiansen (FC Kodaň)

Obránci: Johnny Thomsen (Sönderjyske), Patrick Mtiliga, Kris Stadsgaard (oba Málaga/Šp.), Per Kröldrup (Fiorentina/It.), Mathias Jörgensen (FC Kodaň), Daniel Wass (Bröndby)

Záložníci: Christian Poulsen (Liverpool/Angl.), Christian Eriksen (Ajax/Niz.), Daniel Jensen (Brémy/Něm.), Hans Henrik Andreasen (Odense), Kasper Lorentzen (Randers), Martin Jörgensen (Aarhus), Niki Zimling (Nijmegen/Niz.), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg/Něm.)

Útočníci: Lasse Schöne (Nijmegen/Niz.), Mads Junker (Roda Kerkrade/Niz.), Michael Krohn-Dehli (Bröndby), Dennis Rommedahl (Olympiakos/Řec.), Morten Rasmussen (Mohuč/Něm.)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články