Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baníku disciplinární trest za střety fanoušků s policisty nehrozí

Praha - Baníku Ostrava nehrozí žádný disciplinární postih za výtržnosti fanoušků při sobotním utkání fotbalové ligy s Plzní. Střety příznivců s policisty se odehrály mimo stadion a disciplinární komise oznámila, že proto není možné zahájit s klubem řízení. Zápas byl v prvním poločase na dvacet minut přerušen, hráči museli utéct před slzným plynem, který policisté použili proti fanouškům u stadionu. Následně bylo zadrženo dvanáct výtržníků, deset z řad ostravských příznivců a dva plzeňští. Komise události zaznamenala, ale trestat nikoho nebude.

"Za běžných okolností by to vedlo automaticky k disciplinárnímu řízení. Zároveň však bylo zjištěno, že zápas byl narušen událostmi, které probíhaly mimo stadion, tedy mimo kompetenci pořadatelské služby. Jde tedy o unikátní případ, který nelze v rámci disciplinárního řádu nijak řešit," uvedl mluvčí komise Jaroslav Kolář.

Pokutu 15 000 korun musí zaplatit mladoboleslavský klub, který v rozporu s rozpisem první ligy během utkání opakovaně na stadionu pouštěl hudbu. "Rozpis povoluje jen krátkou, maximálně patnáctivteřinovou produkci neobsahující komerční sdělení, a to jen po vstřelení branky," uvedl Kolář.

Příbram přijde na 10 000 korun nedostatečná pořadatelská služba v zápase se Slavií, jejíž fandové masivně používali pyrotechniku v ochozech stadionu. "Za kontrolu u vchodů odpovídá pořadatelský klub," řekl Kolář. Slávistům také hrozí trest. Komise s nimi zahájila řízení, protože při jejich posledním domácím duelu s Jabloncem asistenta rozhodčího zasáhl kelímek hozený z tribuny.

Disciplinárka také zastavila činnost hráčům. Jablonecký Jan Vošahlík, příbramský Josef Divíšek a Miroslav Holeňák z Liberce si o víkendu nezahrají v 16. kole první ligy kvůli nasbíraným čtyřem žlutým kartám, za vyloučení ve středečním utkání Ondrášovka Cupu čeká nucená pauza i českobudějovického obránce Dmitrije Lenceviče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články