Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Londýnský soud posvětil prodej Liverpoolu

Liverpool - Fanoušci fotbalového klubu Liverpool slaví. Londýnský soud dnes rozhodl v neprospěch majitelů zadluženého FC Liverpool. Ti chtěli zablokovat prodej klubu společnosti New England Sports Ventures (NESV), jež vlastní například baseballový tým Boston Red Sox. Soud svým rozhodnutím prakticky zabránil přechodu slavného anglického celku pod nucenou správu a automatickému odpočtu devíti bodů.

"Mám hroznou radost, hroznou. Pro náš klub je to historický den," prohlásil výkonný ředitel klubu Christian Purslow. "Jsem si jistý, že FC Liverpool má před sebou velkou budoucnost," míní prezident klubu Martin Broughton.

Prodej nyní může pokračovat a slavná historie klubu se může psát dál. "Došlo k nejjasnějšímu možnému porušení pravidel. Za těchto okolností by bylo naprosto chybné dát majitelům právo zablokovat prodej," uvedl soudce londýnského soudu Christopher Floyd. "Tohle (rozhodnutí soudu) vydláždí cestu k prodeji. Ještě večer budeme mít zasedání vedení a budeme pokračovat v procesu prodeje," řekl Broughton po soudu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jana Spilky

O klub projevil zájem například NESV, kterému patří baseballový tým Boston Red Sox. U fanoušků nepopulární američtí majitelé Tom Hicks a George Gillett junior chtěli prodej zablokovat, protože se jim nabízených 300 milionů liber zdálo málo. "Je to prostě bomba, úžasné, úžasné! Je to jako kdyby Liverpool vyhrál mistrák. Mám na mysli to, že jsme se zbavili vlivu Toma Hickse a George Gilleta. Prostě velké vítězství pro všechny fanoušky Liverpoolu na světě," řekl jeden z fanoušků Liverpoolu.

Kromě Ventures se o FC Liverpool zajímá také singapurský miliardář Peter Lim a americká společnost Mill Financial. I přesto, že soud dopadl dobře, problémy Liverpoolu nekončí. Stále totiž dluží stovky milionů liber, jen 200 milionů svému hlavnímu věřiteli RBS. Lhůta na zaplacení vyprší v pátek.

Majitelé Liverpoolu Tom Hicks a George Gillett junior
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články