Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta bude pro CSKA těžkým soupeřem, myslí si ruský tisk

Moskva - Hráči i trenéři, které před dnešním zápasem Evropské ligy mezi fotbalisty CSKA Moskva a pražské Sparty cituje ruský tisk, očekávají, že český mistr bude pro favorizovaný domácí celek těžkým soupeřem. "V Moskvě nejspíše bude remíza," předpověděl ve Sport-Expressu bývalý trenér petrohradského Zenitu i Sparty Vlastimil Petržela. "Sparta má spoustu zkušených hráčů. (...) Pražský tým je pevný, atleticky silný a zejména zkušený. Nebojí se naprosto nikoho," prohlásil Petržela. Celá Evropa podle něj ví, že ruské týmy jsou silné v útoku, ale mívají problémy v obraně, a proto soudí, že Sparta vsadí na protiútoky.

"Sparta byla slabší než Žilina ve dvou konkrétních zápasech, ale věřte, že naše utkání s nimi bude velice těžké," řekl český útočník CSKA Tomáš Necid. Deník ho označil za experta na Spartu; s mnoha hráči se zná a přátelí z dob, kdy oblékal dres Slavie. Sama Žilina v úterním utkání s moskevským Spartakem byla podle Necida bez šancí a Spartak ji prostě "roztrhal".

Sovětskij sport zdůrazňuje respekt, jaký k soupeři cítí obránce Sparty Erich Brabec, který je v Rusku znám svými výkony v dresu moskevského Dynama a vladikavkazské Alanie. "CSKA je silný soupeř, který ne tak dávno vyhrál Pohár UEFA a na jaře postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů," řekl Brabec. Vedle Necida, kterého si pamatuje ze Slavie, ocenil i další hráče CSKA. "Jsou to všechno výborní fotbalisté a dobře vědí, co mohou jeden od druhého čekat. Čeká nás hodně těžký souboj," soudil sparťanský obránce.

Sovětskij sport o Spartě

"Sparta je velice dobře zorganizovaný tým. Ve všech řadách se vyznačuje překvapivým souladem zkušenosti a mládí. Hraje velmi kvalitně, nemá zjevné slabiny."

Vyřazení Sparty v předkole Ligy mistrů s Žilinou přičítá hlavně velkému počtu zraněných hráčů. Forma CSKA dosud kolísá, tým má dobré i méně dobré zápasy, ale druhou variantu si dnes podle trenéra nemůže dovolit. "Ti hráči, kteří dnes tvoří kostru mužstva, jsou v CSKA poměrně nedlouho a je těžké dosáhnout toho, aby se všichni rychle sehráli," konstatoval trenér Leonid Sluckij.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články