Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Objevem minulé fotbalové sezony je útočník Vydra

Praha - Objevem fotbalové sezony 2009/10 se stal exostravský útočník Matěj Vydra. Nynější hráč italského Udine získal ocenění, které je součástí ankety Zlatý míč České republiky, s téměř stobodovým náskokem před druhým Pavlem Dreksou z Olomouce, třetí skončil sparťanský benjamínek Ladislav Krejčí. Vydra prožil hned po přestupu z Jihlavy na Bazaly skvělý půlrok. Během jarní sezony nastřílel ve 14 utkáních čtyři branky a velmi záhy si vysloužil letní přestup do Udine. Na jaře byl také v kádru reprezentační devatenáctky, v juniorských výběrech nasbíral už 30 startů a vstřelil devět gólů.

"Velmi si toho ocenění vážím, hodně pro mě znamená," řekl Vydra, který v minulé sezoně bojoval s Baníkem až do konce ligy o mistrovský titul. "Škoda, že jsme jej nezískali, i kvůli fanouškům. Takové jsem ještě nezažil," zavzpomínal osmnáctiletý hráč.

V Udine se mu líbí, je tam stoprocentně spokojený. "Ale to hraní se musí zlepšit," podotkl Vydra, který ještě v italské lize nedostal příležitost, přestože v přípravě nastupoval pravidelně. "S trenérem mám každý týden rozhovor a na reprezentaci mě ani nechtěl pustit, protože hrajeme s Cesenou. Říkal, že je to naposledy, protože na zápasy devatenáctky mě uvolňovat nemusí. Z toho cítím, že bych se do sestavy mohl dostat," řekl nadějný útočník. Zatím odehrál dva zápasy za juniorský celek Udine. "A v nich se mi dařilo. Hraje se hodně rychle, ne silově, ale technicky. Je to na úrovni naší druhé ligy," konstatoval.

Jeho pronásledovatelé v anketě zatím zůstávají v českých klubech, přestože o Krejčím se v létě hodně mluvilo v souvislosti s Eindhovenem. Sparta ale zatím nadějného hráče neuvolnila a Krejčí zůstává v kádru prvního letenského týmu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články