Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Spartu čeká další překážka, na Letnou míří Mladá Boleslav

Praha - Výhru nad Palermem i ve vypjatém derby se Slavií mají za sebou sparťanští fotbalisté a teď je čeká před cestou k duelu Evropské ligy do Moskvy další těžká zkouška v podobě Mladé Boleslavi, v jejímž dresu se poprvé v lize představí exsparťan Radek Šírl. Desáté kolo bude zahájeno dnešním duelem Slovácko - Slavia, zakončí ho pondělní zápas Teplice - Olomouc. Duel Sparty s Mladou Boleslaví dnes od 18:00 nabídne program ČT4 i server SportŽivě.cz.

Sparta chytila rytmus a před cestou k utkání s CSKA Moskva by ráda potvrdila, že je stále aspirantem na titul. Zápasy proti středočeskému klubu se blíží svým nábojem soubojům proti pražským rivalům a jiné to nebude ani tentokrát, kdy hosté představí v lize poprvé po návratu z Ruska Šírla, jenž má za sebou krátkou sparťanskou minulost. V rudém dresu však odehrál pouze tři utkání, většinu angažmá hostoval v Ďolíčku.

V souboji nejlepšího útoku s nejhorším je jednoznačným favoritem lídr tabulky Plzeň. Příbram nedala v sedmi z devíti zápasů gól, a tak se bude muset znovu spolehnout na propracovanou defenzivu. "Je vidět, že Příbram má trošku problémy s útočnou fází. Proto spoléhají na defenzivu a na případný brejk či standardku," míní kouč Pavel Vrba. Před zápasem se bude loučit s vrcholovou kariérou obránce Martin Müller, který oblékal jak dres Plzně, tak Příbrami.

V poháru se trápily Brno a Liberec, který dokonce vypadl. Severočeši ve vzájemných utkáních už šest let doma nevyhráli. "Brno se už v posledních zápasech zvedlo, ale chceme navázat na domácí výhru nad Ostravou. Naší snahou bude hlavně rozběhat brněnskou zálohu," řekl kouč Josef Petřík. Hosté se už naučili v lize vyhrávat, ale v poháru se v Ovčárech znovu trápili. "Oba týmy jsou pod stejným tlakem, měli jsme i obdobný program," uvedl trenér Karel Večeřa, který kvůli regeneraci vzal mužstvo i do kryokomory.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na utkání Sparta - Mladá Boleslav

Poprvé se v první lize potkají dva nováčkové a jak Hradec Králové, tak Ústí nad Labem potřebují body jako sůl. Východočeši sice "bohatým" berou, ale "chudým" rozdávají a navíc už přes pět hodin nevstřelili gól. "Víme, že Ústí má lepší útočnou fázi než obrannou. Jeho prohra v Plzni ale byla spíše způsobena selháním jednotlivců, na jeho výkon to mít vliv nebude," tvrdí trenér Václav Kotal. Hosté tvrdí, že Hradečtí hodně připomínají loňský tým. "Svoji taktiku nezměnili: hrají hodně útočný fotbal a my se musíme zaměřit na jejich rychlé hráče," řekl trenér Svatopluk Habanec.


V Edenu při utkání Bohemians 1905 s Ostravou bude asi pořádně živo především v hledišti, kam se vydají nejen hluční fandové obou klubů, ale navíc i slávisté. Ti přijdou hájit "svůj" sektor před zelenobílou lavinou, která přerušila protest proti přesunu z Ďolíčku na jiný stadion. Ostrava přerušila šňůru pěti porážek, ale stále zůstává na dně. Proto by se jí hodilo, kdyby pokračovala ve vítězné tradici: posledních pět vzájemných střetnutí skončilo vítězstvím Baníku.



České Budějovice po slibném startu uhrály z posledních tří zápasů jen bod a jako jediný tým v lize se zatím radovaly pouze jednou z vítězství, naopak šestkrát remizovaly. Jablonec potřebuje po dvou prohrách za sebou také zabrat, aby mu příliš neuteklo čelo tabulky. "Jsme v tabulce pravdy v minusu a naše ambice i síla kádru nás musí nutit vozit body zvenku. Víme, že nás čeká bojovný a zkušený tým, musíme pohlídat hlavně brejky a standardky," podotkl trenér František Komňacký.

Sobota 25. září:
16:00 Slovan Liberec - Zbrojovka Brno (Drábek - Tacina, Santarius), 17:50 Sparta Praha - Mladá Boleslav (ČT4 živě; Paták - Pilák, Dobrovolný). 
    
Neděle 26. září:
17:00 Hradec Králové - Ústí nad Labem (Královec - Filípek, Moláček), Dynamo České Budějovice - Baumit Jablonec (Mikel - Ubias, Peřina), Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram (Sport 2; Adámek - Wilczek, Moudrý), Bohemians 1905 - Baník Ostrava (Bílek - Kordula, Gallo). 
    
Pondělí 27. září: 
18:00 FK Teplice - Sigma Olomouc (ČT2 živě; Matějek - Mencl, Slavík).

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články